Zin in een ovenschotel met gehakt vanavond? Zoek niet verder, want we hebben een heerlijk recept van Janneke Philippi voor je.
Meer recepten voor doordeweeks vind je in onze special:
Ovenschotel met gehakt, broccoli en aardappel
glutenvrij
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd, winter |
hollands |
glutenvrij
Deze ovenschotel is makkelijk van tevoren te maken. Wil je graag een mediterraan accent? Vervang dan de kerrie door ras el hanout.
voorbereiding20 minutes minutes
kooktijd30 minutes minutes
totale tijd50 minutes minutes
Kookgerei
- mandoline of scherp mes
- ovenschaal van 18×18 cm
ingrediënten
- 800 g broccoli
- 125 g gerookte spekblokjes
- 300 g gemengd gehakt
- 350 g vastkokende aardappels, schoongeboend
- 2 tl kerriepoeder
- 200 g crème fraîche
voorraad
- 1 ui
- 3 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 25 g boter
instructies
- Verdeel de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in plakjes. Kook de broccoli in water met zout in 6 min. beetgaar. Snijd de ui en knoflook fijn.
- Verwarm de oven voor op 220ºC. Verhit de olijfolie in de koekenpan. Bak de spekblokjes met de knoflook en ui 3-4 min. op halfhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak rul in 4 min. Schaaf intussen de aardappels op de mandoline of snijd ze met de hand in heel dunne plakjes van 1-2 mm.
- Schep het kerriepoeder door het gehakt. Voeg de crème fraîche met 75 ml water toe en roer tot een saus. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de broccoli met de gehaktsaus in de ovenschaal. Leg dakpansgewijs de aardappelschijfjes erop. Verdeel de boter in vlokjes erover en bestrooi met (zee)zout. Bak in 25 min. goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
calorieën: 794kcal
|
eiwit: 25g
|
vet: 65g
|
koolhydraten: 22g
auteur: delicious.
R+B+S Janneke Philippi, F Serge Philippi, Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!