pikante spaghetti met kipgehakt, spruiten & maanzaad

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Pikante spaghetti met kipgehakt, geroosterde spruiten en maanzaad

Een nieuwe pasta om toe te voegen aan je wekelijkse repertoire! Janneke deelt haar healthy spaghetti met krokante spruitjes, lekker veel chilivlokken en knisperend maanzaad.

Na de uitbundige decembermaand is het voor Janneke tijd wat meer in balans te komen. En dat betekent: fris, licht en on a budget koken en eten. Heb je zin in broccolisoep met kokosyoghurt of zoete-aardappeltoast met soja-gemberchampignons?

Of feest je liever nog even door? Maak dan haar verrukkelijke comfortmenu – kaassoep & uienstoof met pancetta – waarbij Janneke ook de portemonnee in de gaten houdt. Alle recepten vind je in het kersverse januarinummer van delicious. Bestel hem hier:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
lactosevrij
aantal 4 | hoofdgerecht | | italiaans | lactosevrij
Geroosterde spruitjes lust iedereen. Lekker door pasta met kipgehakt en knisperend maanzaad.
Liever vegetarisch? Neem vers vegetarisch gehakt.
kooktijd25 minuten
oven20 minuten
totale tijd45 minuten

ingrediënten

  • 500 g spruiten
  • 4 el olijfolie
  • 400 g spaghetti
  • 300 g kipgehakt
  • 2 tl gedroogde dille
  • gedroogde chilivlokken, naar smaak
  • 1 flinke bos platte peterselie
  • 2 tl maanzaad

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de spruiten schoon en snijd ze in kwarten. Schep de spruiten om met 2 el olijfolie en bestrooi ze met zout naar smaak. Verdeel de spruiten over een bakplaat met bakpapier.
  • Rooster de spruiten in de oven in 20 min. knapperig gaar. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Voeg het kipgehakt toe en bak rul in 4 min. Schep de gedroogde dille door het gehakt en breng pittig op smaak met chilivlokken en zout.
  • Snijd de peterselie grof. Giet de spaghetti af; vang een kopje kookvocht op. Meng de spaghetti met de spruiten en de peterselie. Voeg eventueel een scheutje kookvocht of olijfolie toe.
  • Verdeel de spaghetti over 4 borden. Schep er het kipgehakt op en bestrooi met het maanzaad.
Voedingswaarde:
calorieën: 595kcal
|
eiwit: 33g
|
vet: 14g
|
koolhydraten: 79g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Pikante spaghetti met kipgehakt, geroosterde spruiten en maanzaad