De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Lasagne met gehakt en linzen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
lasagne met gehakt en linzenlasagne - delicious
glutenvrij
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, winter | italiaans, nederlands | glutenvrij
Met deze Italiaanse klassieker kom je de wintermaanden wel door. De combinatie van linzen en gehakt geeft de lasagne extra pit. Ideaal om in grote hoeveelheden te maken en de dag erna vaak extra lekker.
Liever een vegetarische lasagne? Maak dan deze prei-ricottalasagne met walnoten.
voorbereiding25 minuten
kooktijd40 minuten
totale tijd1 uur 5 minuten

ingrediënten

  • 1 tl chilivlokken
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 150 g half-om-halfgehakt
  • 1 blikje tomatenpuree à 70 g
  • 1 blik linzen à 160 g uitgelekt en afgespoeld
  • 2 blikken tomaatblokjes met basilicum à 400 g
  • 125 g crème fraîche
  • 1 bol mozzarella à 125 g
  • 25 g parmezaanse kaas
  • 250 g glutenvrije lasagnebladen*
  • ook nodig: ovenschaal 18x28 cm

voorraad

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie

instructies

  • Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de ui met de knoflook, chilivlokken en oregano 2 min. zachtjes. Voeg het gehakt toe en bak rul in 3 min. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 min.
  • Voeg de linzen, de tomatenblokjes met vocht en 300 ml water toe. Breng aan de kook en laat de saus 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de crème fraîche los. Scheur de mozzarella klein. Schep de mozzarella en parmezaanse kaas door de crème fraîche. Voeg peper naar smaak toe.
  • Verwarm de oven voor op 180°Schep een laagje saus in de ovenschaal en dek af met 3 lasagnebladen. Dan weer een dun laagje saus en 3 lasagnebladen. Herhaal met de rest van de lasagnebladen en saus. Eindig met een laagje tomatensaus. Schep de mozzarellacrème erop en zorg dat alle lasagnebladen bedekt zijn.
  • Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 40 min. goudbruin en gaar. Dek de lasagne na 30 min. af als deze te bruin dreigt te worden.
Voedingswaarde:
calorieën: 667kcal
|
eiwit: 30g
|
vet: 30g
|
koolhydraten: 65g
auteur: delicious.
* Glutenvrije lasagnebladen worden gemaakt van maïs- en rijstmeel.
Recepten, fotografie, styling en bereiding: Studio Phillipi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


lasagne met gehakt en linzenlasagne - delicious