Echt iedereen pleasen is onmogelijk, maar met deze lijst paasrecepten voor kinderen kom je een heel eind! Want het is wel zo leuk om tijdens het paasfeest ook de jongste gasten in de watten te leggen.
De P van Pasen of van pizza, pasta en pannenkoeken? Want met de beruchte 3 P’s maak je natuurlijk elk kind gelukkig. Daarom laten we die – grotendeels – buiten beschouwing en geven je een alternatieve lijst met paasrecepten voor kinderen.
Wafels & pannenkoeken
Breken we nu al onze belofte? Nee, niet helemaal want deze wafel en pannenkoekenrecepten krijgen een echte delicious. twist dankzij de ricotta. Bak eens hartige pannenkoeken met pancetta: wedden dat de stapel verdwenen is voordat je het doorhebt.
Ook geven we je gezonde pannekoekeninspiratie met minder suiker en meer proteïne en fruit, zodat je kinderen niet de rest van de dag door het huis heen stuiteren.
ricottapannenkoekjes: zoet én hartig
Start je ochtend met fluffy ricottapannenkoekjes in 2 varianten: zoet (met gekaramelliseerde noten, bramen & appeljam) of hartig (met pancetta & rozemarijn).
Lekker de tijd nemen om te ontbijten, dat zouden we wel wat vaker mogen doen. Maak dit, dan vertraag je automatisch. Heerlijk! Je kunt deze crêpes ook serveren als brunchgerecht of dessert. Ze zijn makkelijk van tevoren te bereiden, samen met de ahornricotta. De crêpes piep je dan weer even op in de magnetron of onder folie in een lauwe oven.Of ga voor de hartige versie met geitenkaas en spinazie!
Babka & bomboloni en meer zoete broodjes voor Pasen
Oke, oke, hierna stoppen we écht met de zoetigheden, maar een lekker zoet broodje mag eigenlijk niet ontbreken met Pasen. Bak homemade Joodse babka met chocolade of vul samen met de kinderen bomboloni.
babka met chocolade
Er gaat toch niet boven de geur van versgebakken broodjes, recht uit de oven, vindt Valli Little. Haar babka met chocolade is niet te versmaden. Recept voor 1 brood. Begin minstens 3 uur van tevoren
Wil je naast alle zoetigheden ook een paar goede groenteknallers op tafel zetten voor de kinderen? Ga dan voor lekkere plaattaart of quiche. Eigenlijk verstop je de groenten in bladerdeeg, maar dat hoeft niemand te weten. Ssst!
flammkuchen met honingspekjes & kappertjessalade
Als het kwik stijgt, staat Janneke zo kort mogelijk in de keuken. Natuurlijk doet ze geen concessies op smaak! Proef haar lekkere en makkelijke zomereten, zoals deze fijne flammkuchen. Snel flammkuchen op tafel? Maak het met een paar rollen koelvers deeg, reepjes gerookt spek en sla-melange. VEGA TIP: Vervang de spekreepjes door kleine champignons of kikkererwten.
Makkelijk doordeweeks eten, maar dan met een slimme twist zodat je het ook aan gasten kunt serveren: dat is hoe wij het graag zien. delicious.friend Janneke maakt vandaag voor ons deze Griekse plaattaart met gemarineerde feta.
Weleens flammkuchen gegegeten? Als je ’t één keer hebt geproefd, ben je verkocht. Flammkuchen of tarte flambé is heerlijk luchtig en hartig. Een soort pizza, maar dan met een romige laag in plaats van tomatensaus. Supersnel gemaakt met kant-en-klaar deeg voor flammkuchen, dus no fuss.
De combi zoete aardappel en feta is een gouden vondst! De quiche krijgt extra pit door tijm in het deeg en rozemarijn in de vulling. Lekker voor een feestelijke lunch of als hapje bij de borrel.
Weet je dat je zoete aardappels ook heel goed kunt vullen met pancetta en oude kaas?
Een deeg met kwark geeft een andere structuur en een lekkere frisse smaak. Het wordt bovendien lichter verteerbaar. Tip: Bestrooi de deegbodem van tevoren met paneermeer. Kip verliest tijdens het bakken veel vocht en daardoor kan de bodem nat worden. Het paneermeel houdt dit vocht vast.
Janneke: 'Quiche lorraine is geliefd over de hele wereld. In de VS is 20 mei zelfs nationale quiche-lorrainedag. Officieel hoort er geen kaas in de vulling, maar ik voeg regelmatig een handje geraspte kaas toe voor een extra romig karakter. Pas dan wel op met extra zout toevoegen.'Extra inspiratie nodig? 5x quicherecepten die je moet proberen
Dat het leven in Limburg goed is, weet Janneke Phillipi als geen ander: ‘Mijn opa Zef was een echte Limburgse vlaaienbakker. Als kind speelden we graag verstoppertje in de grote bakkerij. Zijn dikke stalen vlaaiplaten gebruik ik nog steeds voor mijn quiches en zoet gebak.’Meer hartige taart? Bekijk hier vijf heerlijke hartige taarten.
Het is alleen al een feest om de plakjes groenten zo mooi neer te leggen, laat staan om deze plaattaart op te eten. Zet een grote karaf gekoelde rosé op tafel voor bij deze luxe lunch en waan je in de Provence! Nog zo'n lekkere taart, maar dan zoet: plaattaart met zomerfruit
Er zijn altijd uitzonderingen op de regel, maar pesto is er zelden een: dat lust iedereen! Maak dit jaar een knalgroene paaspasta met pesto, ga voor een pastasalade of maak een rijke groene spaghetti in een peper-kaassaus.
gnocchi met pesto-parmezaanbechamel
De saus van deze heerlijke gnocchi is een snelle pesto van groene kruiden, cavolo nero en spinazie gecombineerd met romige bechamel.
Italianen zijn meesters in het verzinnen van eenvoudige gerechten die geweldig smaken. Cacio e pepe bijvoorbeeld – oorspronkelijk een Romeinse klassieker van spaghetti met louter zwarte peper en pecorino – is nu weer een trend. Proef deze nieuwe versie met groene spinazie-spaghetti.
Kidsproof-soep maak je door spannende toppings als ansjovis-peterselie-olie of kervelhangop weg te laten. Houd het simpel en smaakvol, dat is de truc voor geslaagde soep- en paasrecepten voor kinderen.
parmezaanse kippensoep met burrata
Rijk, voedzaam en versterkend: er gaat niets boven dampende soul soep. Phoebe Wood geeft je daarom dit recept voor krachtige, opbeurende en extra gezonde kippensoep met Parmezaanse kaas. Meer Italiaanse soep inspiratie: paddenstoelensoep met mascarpone.
delicious.friend Eke Mariën maakt vaak onalledaagse combi’s, zoals deze doperwtensoep met munt. Eke: ‘Doperwten zijn een week of drie goed verkrijgbaar en flink duurder dan hun diepvriesmaatjes. Maar echt de moeite van het doppen waard!’
Verse groenten zijn onlosmakelijk verbonden met een seizoen. Denk je aan het voorjaar dan horen daar knapperige jonge groenten bij als peultjes, worteltjes en koolrabi. En die passen samen weer geweldig in een lente minestrone waarin je alle frisse voorjaarssmaken laat samenkomen.
kikkererwtensoep met gegrilde kip & krokante knoflook
Vanwege de neutrale smaak van de kikkererwten, kun je er allerlei (krokante) toppings aan toevoegen: nootjes bijvoorbeeld, of spannende specerijen. Gebakken mosterdzaad, komijn en kerrieblad geven de soep een Zuid-Indiaas tintje. Terwijl een kneepje citroensap de kikkererwtensoep lekker fris en zomers maakt. Meer pit? Voeg dan wat chiliolie toe. Tip: Zonder vlees? Bak een handvol extra kikkererwten in wat olijfolie lichtbruin en krokant. Breng op smaak met zout en vervang de gegrilde kipdijfilet door de gebakken kikkererwten.
Voor een kom hete soep zijn we altijd te porren. Neem nou deze paprikasoep met spek-kervelhangop, wát een smaken. Tip: neem er even de tijd voor en smoor de paprika’s langzaam op heel laag vuur tot ze boterzacht zijn. Zo krijg je een intense, zoete en volle smaak en lichte saus. Liever een vegetarische soep? Laat de spek achterwege, of maak dit recept!
Laat kinderen zelf de toppings kiezen voor hun omelet of frittata. Bonus tip: maak eiersalade van overgebleven gekookte paaseieren.
courgettefrittata
Frittata is een Italiaanse variant op de omelet. Je kunt eindeloos met de ingrediënten variëren. Wij maken een courgette frittata met Griekse schapenkaas en bacon.
Deze souffléfrittata met arrabbiata is een perfect maaltje voor op een doordeweekse dag. Of: geef je weekendlunch een upgrade met dit heerlijke gerecht. De salami geeft de frittata net dat beetje extra pit.
Zet speciaal voor ‘Meatless Monday’ deze courgette-erwtensoep met kruidenomelet op tafel. Liever alvast voorbereiden voor morgen? Koud is ‘ie ook heel lekker, dus een lunch is zo gemaakt.
Deze omelet met zalm en rucola behoort tot de klassiekers. Door toevoeging van citroen is dit gerecht lekker fris. Altijd een succes voor bij het ontbijt!
Paasrecepten voor kinderen die het altijd goed doen: een tafel vol dips, spreads en romige salades met knapperig brood. Maak zeker een van deze labnes en duik samen de keuken in voor het maken van verse kruidenboter.
platbrood met kikkererwtenpesto
Klassieke pesto is en blijft favoriet, maar voor een beetje variatie zijn we ook altijd te porren. Voor deze flatbreads maak je een pesto met body, want je gebruikt kikkererwten en amandelen! Perfect als lunch wanneer je veel energie kunt gebruiken, maar ook heerlijk als makkelijk diner. Kikkererwtenpesto over? Serveer het als dip bij de borrelplank!
Het ultieme hapje vooraf bij een Italiaans diner: bruschette met tomatenconfit en ricotta. Simpel, snel klaar en ooooh zó lekker. Schenk iedereen een glas wijn in en het goede leven kan beginnen… Als je toch bezig bent, maak deze bruschette variant dan ook…
crostini met salamiboter en spinazie en met tuinboonpuree en pecorino
Een blad vol heerlijke crostini is super als voorgerecht of bij een glas wijn. Rooster brood, wrijf het in met knoflook en schep er verschillende toppings op. Geef er eventueel ook nog buffelmozzarella met kerstomaatjes en Taggiassche olijven bij.