Ricottapannenkoekjes: zoet én hartig

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
aantal 5 | ontbijt | moederdag, pasen | |
Start je ochtend met fluffy ricottapannenkoekjes in 2 varianten: zoet (met gekaramelliseerde noten, bramen & appeljam) of hartig (met pancetta & rozemarijn).
kooktijd40 minuten
totale tijd40 minuten

ingrediënten

ricottapannenkoekjes

  • 2 eieren
  • 125 ml melk
  • 250 g ricotta
  • 150 g bloem
  • 100 ml olie
  • 1 hangop bakje, voor erbij

zoet

  • 100 g pecannoten
  • 2 el basterdsuiker donkerbruin
  • 1 tl anijszaad gemalen
  • 4 el delicious.jam braam+appel

hartig

  • 8 plakjes pancetta
  • 4 el delicious.jam braam+appel of perzik+rode bes
  • olijfolie
  • 2 rozemarijn takjes, in stukken geknipt

instructies

ricottapannenkoekjes

  • Klop de eieren met een garde los in een kom. Voeg de melk, ricotta, bloem en een mespunt zout toe en klop kort tot een beslag. Verhit 1 el olie in een grote koekenpan. Schep 4 flinke eetlepels beslag in de pan tot je 4 pannenkoekjes hebt. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten in 2-3 min. goudbruin. Voeg weer 1 el olie toe en bak zo weer 4 pannenkoekjes of tot het beslag op is.

zoet

  • Doe de pecannoten in een kom en schep om met de donkerbruine basterdsuiker en anijszaad. Verwarm het notenmengsel in een koekenpan op laag tot middelhoog vuur 5-7 min. of tot de suiker karamelliseert. Laat de noten afkoelen en hak ze noten grof. Serveer de pannenkoekjes met wat hangop, de gekaramelliseerde nootjes en een schep delicious.jam braam+appel.

hartig

  • Bak ondertussen in een droge koekenpan de pancetta in 5 min. knapperig en goudbruin. Bak in een laagje olie de rozemarijn 1 min. Serveer de pannenkoekjes met wat hangop, delicious.jam naar keuze, de pancetta en takjes rozemarijn.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Victor Delaunay. Productie en recept: Merijn Tol
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


Receptuur: Merijn Tol | Fotografie: Saskia van Osnabrugge | Styling: Jet Krings, Victor de Launay, Maaike Koorman