Voor ons hoeft de paashaas dit jaar niet per se eitjes te bezorgen, wij hebben liever een ontbijt met zoete broodjes. Hot cross buns, vlechtbrood, of Zweedse kardemombullar. Ook perfect voor bij de koffie of thee.
Vul je huis met onweerstaanbare brood-, kaneel- en chocoladegeuren, rechtstreeks uit eigen oven. Bak deze zoete broodjes met noten, vruchten en glazuur als paasbrood of bak ze samen in de vakantie en deel ze vooral royaal uit.
Volg de live masterclass ‘Rutger bakt zoete broodjes’ en leer alles wat je moet weten voor perfecte Zeeuwse bolussen, cinnamon rolls, maar ook heerlijke variaties op andere bekende zoete broodjes. Meld je hier aan.
De geur van versgebakken brood
Onze Australische collega Valli Little: ‘Wat is lekkerder dan de geur van versgebakken brood die je tegemoet komt als je de ovendeur opent? Bakken luistert secuurder dan koken in een pan maar het resultaat is de moeite waard.’
‘Ik vind het altijd weer inspirerend te zien hoe je met een paar eenvoudige rauwe ingrediënten iets heerlijks kunt maken. Al jaren experimenteer ik met bakken en elke keer ontdek ik weer iets nieuws, maar dat maakt deze techniek juist extra leuk.
Inmiddels kan ik goed beoordelen of mijn gistmengsel voldoende geactiveerd is, kan ik aanvoelen of het deeg voldoende gerezen is en hoor ik aan de tik tegen de bodem of het brood gaar is en een lekkere korst heeft gekregen. Dit zoete gebak is perfect voor de paasvakantie en vervult je huis met de heerlijke geuren van kaneel en andere specerijen. Laat het hele gezin meegenieten van het bakfestijn, de resultaten mogen er zijn!’
Paasbroden en andere zoete broodjes
Minder tijd en toch feestelijk ontbijten of brunchen? Maak wentelteefjes, succes verzekerd!
Ook lekker voor Pasen: 4x brunch boter