flammkuchen met honingspekjes en kappertjessalade

flammkuchen
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht, lunch, lunchgerecht | familietijd, feestelijk, vakantie, weekend, zomer | duits |
Als het kwik stijgt, staat Janneke zo kort mogelijk in de keuken. Natuurlijk doet ze geen concessies op smaak! Proef haar lekkere en makkelijke zomereten, zoals deze fijne flammkuchen.
Snel flammkuchen op tafel? Maak het met een paar rollen koelvers deeg, reepjes gerookt spek en sla-melange.
VEGA TIP: Vervang de spekreepjes door kleine champignons of kikkererwten.
kooktijd25 minutes
oven15 minutes

ingrediënten

  • 250 g gerookt spek in reepjes
  • 2 tl honing
  • 2 tl bbq-saus + evt. extra voor erbij
  • 520 g koelvers flammkuchendeeg 2 rollen
  • 200 g crème fraîche
  • 1 el mayonaise
  • 200 g jong belegen kaas geraspt
  • 3 tomaten
  • 100 g slamelange
  • 2 el kappertjes
  • ook nodig: 2 bakplaten

instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan in ± 4 min. knapperig uit. Roer de honing en bbq-saus erdoor en bak nog 1 min. zachtjes. Laat de spekreepjes niet te donker kleuren, want ze bakken in de oven nog verder.
  • Rol het flammkuchendeeg uit en leg met het bakpapier op de bakplaten. Meng de crème fraîche met de mayonaise. Strijk de room op de deegbodems en bestrooi met de kaas.
  • Snijd de tomaten in plakjes en leg ze in de kaas. Schep de spekreepjes erop. Bak de flammkuchen in 12-15 min. goudbruin en gaar.
  • Bestrooi de flammkuchen uit de oven met de slamelange en de kappertjes. Geef er eventueel extra bbq-saus bij.
Voedingswaarde:
calorieën: 933kcal
|
eiwit: 34g
|
vet: 54g
|
koolhydraten: 72g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
flammkuchen