nr.1 foodmagazine

kikkererwtensoep met gegrilde kip & krokante knoflook

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks | mediterraan | lactosevrij, vegetarisch
Als je erwtensoep kunt maken, waarom dan geen mediterrane versie met kikkererwten? Net zo lekker, dacht Janneke. En dus trok ze een blik kikkererwten open, deed er wat tahini en peterselie bij, en pureerde alles samen tot een fluweelzachte soep.
Vanwege de neutrale smaak van de kikkererwten, kun je er allerlei (krokante) toppings aan toevoegen: nootjes bijvoorbeeld, of spannende specerijen. Gebakken mosterdzaad, komijn en kerrieblad geven de soep een Zuid-Indiaas tintje. Terwijl een kneepje citroensap de kikkererwtensoep lekker fris en zomers maakt. Meer pit? Voeg dan wat chiliolie toe.
Ook lekker: 3x recepten met postelein
Tip: Zonder vlees? Bak een handvol extra kikkererwten in wat olijfolie lichtbruin en krokant. Breng op smaak met zout en vervang de gegrilde kipdijfilet door de gebakken kikkererwten.
kooktijd30 minuten
totale tijd30 minuten

Kookgerei

  • ook nodig: grillpan

ingrediënten

  • 4 tenen knoflook
  • 5 el olijfolie
  • 500 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
  • 1 l groentebouillon
  • 160 g kippendijfilet
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 bosje platte peterselie
  • 2-3 el tahini
  • flatbread of pitabroodjes voor erbij

instructies

  • Hak 2 tenen knoflook fijn. Verhit in een soeppan 2 el olijfolie. Bak de knoflook ± 1 min. Schep de kikkererwten erdoor. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
  • Kook de soep ± 15 min. zachtjes. Verhit intussen de grillpan. Bestrijk de kippendijfilet met 2 el olijfolie. Gril de kip in 10-15 min. bruin en gaar.
  • Verhit in de koekenpan de laatste el olijfolie. Snijd de laatste 2 tenen knoflook in dunne plakjes en bak ze in de hete olie goudbruin en krokant. Schep ze uit de pan. Bak ook de pijnboompitten in dezelfde pan goudbruin. Snijd de peterselie grof.
  • Voeg bijna alle peterselie toe aan de soep. Pureer de soep van het vuur met de staafmixer fijn. Voeg de tahini toe en breng op smaak met zout en peper. Snijd de kipdijfilet in reepjes.
  • Schep de soep in 4 kommen. Verdeel de geroosterde kip met de pijnboompitten, de rest van de peterselie en de krokante knoflook over de soep. Serveer met flatbread of geroosterde pita’s.
Voedingswaarde:
calorieën: 449kcal
|
eiwit: 18g
|
vet: 22g
|
koolhydraten: 37g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!