eenpansgerecht: gnocchi met groenten, burrata & pistachepesto

eenpansgerecht gnocchi met rozemarijngroenten, burrata & pistachepesto

vegetarisch
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd | italiaans, mediterraan, mediterraans | vegetarisch
Alles in één pan: deze gnocchi zou zomaar eens een van je favorieten kunnen worden.
kooktijd25 minutes
totale tijd25 minutes

ingrediënten

  • 9 el olijfolie extra vierge
  • 500 g gnocchi
  • 3 bonte puntpaprika’s
  • 3 tenen knoflook
  • 3 takjes rozemarijn
  • 500 g cherrytomaatjes
  • 75 g gepelde pistachenoten, ongezouten
  • 15 g minibasilicum (1 bosje)
  • 3 el Parmezaanse kaas, geraspte
  • 200 g miniburrata, 4 bolletjes of 300 g burrata (2 bollen)

instructies

  • Verhit in de koekenpan 2-3 el olijfolie. Bak de gnocchi in 5 min. goudbruin, krokant en zacht vanbinnen. Snijd intussen de paprika’s in reepjes. Snijd 2 tenen knoflook fijn. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd ze fijn.
  • Schep de gnocchi op een bord en houd onder een deksel warm. Schenk 1-2 el olijfolie in de pan. Fruit de rozemarijn met de fijngesneden knoflook 1 min. Voeg de paprika en de tomaatjes toe. Bak de groenten 6-8 min.
  • Pureer intussen met de staafmixer de pistachenoten met de blaadjes basilicum, de laatste teen knoflook en de laatste 5 el olijfolie tot een grove pesto. Roer de kaas erdoor en voeg wanneer de pesto wat dik is wat extra olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de gnocchi door de groenten en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de gnocchi met de groenten op 4 borden. Verdeel de burrata erover. Schep wat pistachepesto op elke burrata. Serveer de rest van de pistachepesto apart erbij.
Voedingswaarde:
calorieën: 787kcal
|
eiwit: 26g
|
vet: 47g
|
koolhydraten: 61g
auteur: delicious.
TIP
Bestrooi met wat extra blaadjes (mini)basilicum.
Recept, bereiding, styling: Janneke Philippi,
Fotografie: Serge Philippi,
Studio Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: eenpansgerecht: rijst met groenten, gerookte forel & yoghurt

eenpansgerecht gnocchi met rozemarijngroenten, burrata & pistachepesto
Studio Philippi