Het ontbijt op zondag is heilig bij de familie Bijdendijk. De hele dag staat in het teken van samen eten. Naast de croissants en eggs Benedict mogen de Luikse wafels ’s ochtends niet ontbreken.
Joris: ‘Het is crêpes of gaufres bij ons thuis. Groot feest voor de kinderen. Met zelfgemaakte hazelnootpasta smelten we allemaal weg!’
Sommige wafels bak je met bakpoeder of zelfrijzend bakmeel, andere wafels rijzen door opgeklopt eiwit dat door het beslag wordt gespateld en weer andere zijn gemaakt van gistdeeg. Die op basis van gistdeeg zijn de meest klassieke. Maar ook daarbinnen heb je verschillende soorten.
Het wafel recept van Joris Bijdendijk
De Luikse variant is de favoriet van Joris Bijdendijk. Je maakt een zacht, zwaarder gistdeeg waar ook wat stukjes parelsuiker in gaan. Lekker voor een knarsende bite! Joris serveert de wafels met een grove vijgensaus met bramen, bessen en wat steranijs en laurier. Zijn recept vindt je nu in het speciale september-nummer van delicious. magazine. Bestellen kan hier!
Hartige wafels
Zoete wafels
Of ben je meer van de hartige wafels?
Lees ook de tips van Rutger bakt die stap voor stap uitlegt hoe je de knapperigste wafels bakt.