In april laat de lente voorzichtig van zich horen. De eerste groenten worden geoogst, maar echt een vetpot is het nog niet. Er zijn wat peultjes, kroppen sla en allerlei telgen uit de lookfamilie. Daar weet jij wel raadt mee, want met een goed delicious. recept op zak tackle jij het seizoen!
Gefeliciteerd! Het is je gelukt: je hebt het donkere seizoen getrotseerd met opgeheven hoofd, en nu verdien je heel veel lente lekkers. Sla het rondje supermarkt even over en ga naar de (biologische)markt.
Wat je daar vindt? In een goede oogstmaand – dat kan natuurlijk fluctueren – zo’n beetje alle groenten uit deze lijst. En wat je daarmee maakt? Nou, noedels met andijvie bijvoorbeeld, of bleekselderij in serranoham, paksoi in een pasta en nog veel meer groen en knapperigs.
Kortom, met deze seizoensrecepten laat je de frisse lentewind eens even flink door je keuken waaien. Want het mag wel wat frisser, wat groener en nieuwer.
Andijvie
Witte asperges
Spinazie
Bleekselderij
Paddenstoelen
Paksoi
Prei
Koolraap
Raapstelen
Radijs
Roodlof & Witlof
Ui
Waterkers
Peultjes
Probeer dit Indiase gerecht met kip en peultjes ook eens!
Sla
Snijbiet
Komkommer
Probeer ook zeker: 18x de lekkerste hoofdgerechten met ei