33 makkelijke desserts voor wie niet van desserts houdt

33 makkelijke desserts voor wie niet van desserts houdt

Makkelijke desserts voor mensen die normaal niet aan desserts doen, maar voor de feestdagen een uitzondering maken. Herkenbaar? Lees even verder.

Psst… we hebben speciaal voor de feestdagen een speciale kerstpagina gemaakt, waar je de lekkerste recepten vindt.

Omdat we bij delicious. ambitieus zijn en niet geloven dat je écht niet van het bekleden van een bakvorm houdt, variëren de recepten van super easy, tot semi-makkelijk. Zorg dat je altijd eerst het hele recept leest voordat je eraan begint, dan weet je direct waar je aantoe bent en maak je minder snel fouten. Desserts maken is altijd een precies werkje, maar deze desserts zijn op onze website het minst precies.

Krijg je het al benauwd als je naar onderstaande makkelijke desserts kijkt, klik dan snel op dit spoom recept, waarvoor je alleen een scheutje drank met een bolletje ijs hoeft te mengen – of neem een voorbeeld aan onze delicious. testkok Mette Luiting.

Oplossing voor als je nagerecht mislukt

Citroensorbetijs staat altijd paraat in de vriezer van testkok Mette, net als een fles gekoelde prosecco en wodka. Als haar dessert mislukt, maakt ze daarmee razendsnel een sgroppino.

Dat gaat zo: klop p.p. 1 bol ijs samen met een flinke scheut wodka in een kom. Meng p.p.± 60 ml prosecco erdoor en serveer in een hoog glas met een schijfje citroen als versiering.

33 desserts, van mega makkelijk tot ambitieus makkelijk

tiramisu affogato
Tiramisu + affogato = tiramisu affogato! Het ultieme makkelijke toetje. Ideaal voor 1 of 2 personen, maar ook voor een grote groep.
Voorbereiden? Doe het roommengsel in de glazen en bewaar in de koelkast tot gebruik.
naar recept
tiramisu affogato
mini clafoutis
Het allerlekkerst zijn natuurlijk kersen die je rijp van de boom plukt en direct opeet. Neem na een bezoek aan de gaard ook een kistje mee naar huis, want daarmee maak je deze geweldige mini clafoutis. Heb je kersen over? Kijk hier hoe je ze kunt bewaren.
naar recept
mini clafoutis kersen | delicious
Makkelijke trifle met madeleines en rood fruit
Wauw, deze trifle met madeleines en rood fruit is te gek! Het perfecte feestelijke toetje voor kerst en ideaal voor een grote groep. Je kunt de trifle ruim van tevoren maken en iedereen vindt het lekker. En dan hebben we het nog niet eens over de looks…
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Bonne Maman, het bekende Franse jammerk met rood-wit geruite deksels dat ook tijdens de feestdagen volop wordt gebruikt. Niet alleen bij je ontbijt, maar ook in taarten en toetjes.
Voor dit recept gebruiken we Bonne Maman madeleines en aardbeienjam, maar je kunt natuurlijk naar hartelust variëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tropische trifle met mango, passievrucht en abrikozenjam? Of ga voor een combinatie van chocolade en sinaasappel!
naar recept
mokkatrifle met frambozen
Deze mokkatrifle heeft álles mee! Een plaatje om te zien, heel erg lekker en snel klaar. Een win-win-win situatie, dus. Wedden dat-ie in je top 3 komt?
naar recept
mokkatrifle-delicious
yoghurttrifle met pecan-koffiecrumble en citrus-gemberjam
Heerlijk bitterzoete sinaasappel en laagjes romig-frisse yoghurt in combinatie met knapperige pecan-koffiecrumble: dit is typisch zo'n dessert waar iedereen blij van wordt. Extra fijn: je kunt deze trifle makkelijk van te voren voorbereiden. Probeer ook eens deze Italiaanse trifle met amarettogelei.
naar recept
Yoghurttrifle met pecan-koffiecrumble en citrus-gemberjam delicious.
abrikoos-amandel-chocolade fudge
Deze sticky abrikoos-amandel-chocolade fudge zit vól goeds: gedroogd fruit, verse dadels, amandelspread en rauwe cacao. Proef de smaken van dit andere zoet maar eens. Lekker voor bij de koffie of als feestelijk dessert!
naar recept
sticky fudge abrikoos en amandel | delicious
appel-spelttaart
Een appeltaart doet het natuurlijk altijd goed. Heb je wel eens een variant met speltmeel geproefd? Hij is gemaakt van heerlijk knapperig deeg en heeft een zachtzure vulling. Serveer lekker met een beetje Griekse yoghurt!
Nog meer zin in gezond zoet? Ga voor kwarkbroodjes met rozijnen en sinaasappel of maak wortelmuffins met gemberglazuur!
naar recept
appel spelttaart
chocolade-tijmtruffels
Wij zijn dol op klassieke combinaties en zoeken altijd naar verrassend lekkere varianten. Aan deze pure chocolade truffels voegen we tijm toe, en dat levert een bijzondere, kruidige smaakcombinatie op. Rol vlak voor het serveren door de poedersuiker. Chocoladeliefhebber? Maak deze chocoladefudge met amandelen en abrikoos!
naar recept
chocotijmtruffels - delicious
warme appeltjes met koekkruimels en ijs
Warme appeltjes, zoete amandelspijs en vanilleroomijs, dat is nog eens een zoete traktatie. De PX sherry geeft het nagerecht een extra zoete smaak en met de krokante koekkruimels is het feestje helemaal compleet. Heerlijk als winters dessert.
naar recept
Warme appeltjes met speculaaskruimels en ijs prod
chocoladetaart met salted pinda-ijs en rozemarijnkaramel
Je kunt ook pistache of hazelnoten nemen, die smaken ook goed in dit feesttoetje.
Wil je dit recept voorbereiden? Bak 1 dag eerder de taarten schep de pinda’s door het ijs. Ook de karamel kun je eerder maken.
naar recept
Chocolade-pindatriangel met salted pinda-ijs en rozemarijnpraline_preview
zachte pistacherepen
Let's go nuts! Voor zoet uit het Midden-Oosten heb je wel een paar noten te kraken. Dus sla maar in die pistaches want je maakt er fantastische chewy repen mee. Deel ze uit of serveer zo'n zalige pistachereep naast een kop sterke koffie.
Maak een zoet buffet en zet deze ma'amoul koekjes ernaast.
naar recept
zachte pistacherepen
cobbler met honingkaramelperen
Zacht-zoete peren onder bros gember-amandeldeeg: verleidelijk zoet met karamel waar niemand nee tegen zegt.
Nog zo'n verleidelijk recept: karameleclairs met sesampraline.
naar recept
cobbler makkelijke desserts voor grote groepen
appelbeignets met ijs
Appelbeignets zijn echte klassiekers voor oudejaar. Met dit recept uit ons bakboek lukken ze gegarandeerd! Serveer ze met kaneel- of vanille-ijs als je er echt dessert of high tea van maakt.
naar recept
appelbeignets recept, appelbeignets knapperig houden
tarte tatin met kersen en kokos
Een tarte tatin met appel is al lekker an sich, laat staan deze tarte tatin met kersen en kokos!
Nog lekkerder: bij sommige supermarkten kun je zure kersen krijgen, deze geven extra contrast aan het gerecht. Heerlijk bij de zoete karamel en het zoete ijs.
naar recept
cranberry-kardamom spiraalkoekjes
Dosia test de lekkerste koekjes van over de hele wereld. Niemand anders dan deze koekjesexpert kan beter heerlijke recepten bedenken. Makkelijk te maken, 100% delicious. en perfect voor (winters) weekend.
naar recept
cranberry-kardemon koekje | delicious
chocolade-kokosmuffins
Met muffins kun je eindeloos variëren. Niet zo gek dat ze inmiddels horen bij de grote klassiekers van de internationale patisserie. Waarom de combinatie van chocolade en kokos zo onweerstaanbaar is, hoeven we je niet uit te leggen. Gewoon maken!
Probeer ook onze spicy wortelmuffins met hazelnoten.
naar recept
chocolade-kokosmuffins delicious.
snelle chocoladetartufo
Dit is een snelle versie van klassieke, ijskoude chocoladetruffels. Wedden dat je meteen een tweede wil. En een derde…
Nog zo'n lekker koud chocoladedessert: pure-chocolade-ijs.
naar recept
meringuerol
Deze meringue wordt heel kort en heet gebakken, in plaats van lang en op een lage temperatuur gedroogd zoals bij de meeste meringues. Het resultaat? De meringue is nog zacht en flexibel: ideaal om te vullen!
Hier lees je alles wat je moet weten voor de perfecte meringue.
naar recept
meringuerol - delicious
drie kleuren chocoladefondue
Succes gegarandeerd met deze drie kleuren chocoladefondue. De witte chocofondue krijgt een extra kick door een scheutje sinaasappellikeur. De melk variant geef je een twist door een vleugje kaneel en de pure chocoladefondue maak je lekker kruidig door een snufje kruidnagel.
naar recept
ruige chocoladefondue delicious.
hangop met appel-vijgencompote en kokoscrunch
Zelfgemaakte hangop met zoetzure compote en een lekkere bite van de kokoscrunch. Dat is pas een feestelijk ontbijtje. Traditioneel wordt hangop van volle karnemelk gemaakt, maar karnemelk uit de supermarkt is te dun. Mocht je een boer in de buurt hebben die zelf karnemelk maakt, probeer het daar dan eens mee.
Of ga voor nóg feestelijker: suikerbrood met ijs van hangop.
naar recept
hangop met appel-vijgencompote en kokoscrunch - delicious
suikerbrood met ijs van hangop
Mister Kitchen ging voor delicious. naar Terschelling en kwam terug met dit recept: suikerbrood met ijs van hangop. Zij maken hangop-ijs van schapenyoghurt, maar met gewone yoghurt kan het natuurlijk ook.
naar recept
suikerbrood met hangop-ijs | delicious
Griekse sinaasappel-revani met metaxa
Staan er bij jou ook (vakantie)dranken in de kast die onaangebroken of half leeg blijven? Met zulke zomersouvenirs als Griekse metaxa maak je heerlijke toetjes.
Zoete sinaasappel en rul van semolina maken ‘m niet alleen héél lekker: de presentatie met siroop, yoghurt & frisse munt is ook geweldig. Serveer er een ijskoud glaasje naast, zo houd je je vakantieherinneringen levend. En maak er een dansje bij. Santé!
Of ga je toch voor deze sinaasappel-karamelcheesecake?
naar recept
Griekse revani metaxa
knapperige vijgenrolletjes met amandel en honing-limoensiroop
In de zomer trekken we graag zuidwaarts. Op vakantie – en lang daarna – koken we lekker simpel & snel, maar we blijven wel graag in die ontspannen sfeer. Janneke’s mezze-menu zorgt daar precies voor en is een feestje om in het weekend te maken én te delen.
Deze vijgenrolletjes zijn het perfecte nagerecht waardoor je nog net even iets langer in mediterrane sferen blijft.
Zin in meer Mediterraan? Maak deze mini-mussakhan!
naar recept
vijgenrolletjes
ricotta-tijmplaatcake met zomerfruit
Deze plaattaart zit vol zomerfruit en verwent zeker 24 gulzige gasten. Maak een mix van hard+zacht en zoet+zuur fruit. Wij gebruiken blauwe bessen, maar bramen, aardbeien of frambozen doen het ook wonderwel in deze lichte cake. Je kunt de cake eerder klaar hebben. Bak de cake ’s ochtends en bewaar hem dan op een koele plek tot serveren. Zo heeft het glazuur ook voldoende tijd om te drogen.
naar recept
plaattaart met zomerfruit en ricotta | delicious
la ricotta dal forno – ricotta uit de oven
‘In Umbrië vind je verse schapenricotta. Deze wordt vaak gebruikt, zowel in de pasta als bij een salade of in een toetje. Deze ricotta’taart’ uit de oven wordt in een springvorm gebakken met weinig suiker. Heel speciaal en supereenvoudig, want het wordt zonder deeg gemaakt en zonder toevoeging van eieren, slagroom of bloem. Het bereiden vraagt alleen wat planning, want verse ricotta wordt pas lekker als hij drie dagen is uitgelekt in een vergiet (net als bij hangop). De gebakken ricotta kan koud geserveerd worden met vers fruit of met honing, maar is lauwwarm ook erg lekker’
naar recept
ricotta-delicious
baked citroencheesecake van Jamie Oliver
Of een eenpansgerecht ook zoet kan zijn? Tuurlijk! Jamie Oliver laat in zijn nieuwste boek 'EEN' zien (en proeven) hoe lekker dat is. Deze gebakken cheesecake is zijn nieuwe favoriet, en ook die van ons. Het voelt een beetje als smokkelen, maar je bakt hem toch echt in één pan.
Denk aan een boterige speculoosbodem, zachte roomkaas en frisse frambozen. Genoeg voor 12, maar die hoef je natuurlijk niet allemaal uit te nodigen. Enjoy!
naar recept
citroencheesecake jamie oliver een makkelijke taartrecepten
arretjescake op chic
Met pistachenootjes, cranberry’s, biscotti en pure chocolade geven we arretjescake een lekker luxe upgrade. Arretjescake 2.0 dus!
naar recept
arretjescake | delicious
zuurdesembroodtoetje met frambozen & limoncello
Romige custard met frisse frambozen met een limoncello tic. Alles wat je wil toch?
naar recept
zuurdesembroodtoetje met limoncello
kaneelbroodtoetje met walnotenboter
Zijn kaneelbroodjes nog lekker als je ze oud laat worden? Zeker, voor dit toetje laat je ze graag wat dagen staan.
naar recept
toetje van kaneelbroodjes
rosé-granita met zomerfruitsalade & tijm-honingkoekjes
Door rosé te bevriezen en steeds even los te schrapen met een vork, krijg je een verrukkelijke granita die heel goed combineert met zomerfruit. Waterijs voor volwassenen zeg maar.
Lees ook: De zomer van culinair softijs, van zwarte sesam en miso-karamel tot gepofte saffraanrijst
naar recept
rosé-granita
pudim flan: portugese karamelpudding
Dit klassieke Portugese room-karamelpuddinkje serveert Janneke met in honing en witte port gemarineerde vijgen.
naar recept
pudim flan
pruimenclafoutis
Maak nu deze pruimenclafoutis, een Franse klassieker. Want als het pruimentijd is, moet je er gebruik van maken. Supersnel klaar, helemaal niet moeilijk en een prima toetje voor… ja voor vanavond!
Wist je dat je ook HARTIGE clafoutis kunt maken? Met brie en spinazie bijvoorbeeld!
naar recept
pruimenclafoutis
citroen-mascarponemousse met amaretticrunch
Toetjes met een Italiaans tintje hebben een streepje voor. Of het nu lente is, zomer, of (net iets te) herfstig: deze glaasjes maken iedere dag beter!
Janneke’s mascarponemousse met amaretticrunch en citroen is fris en tegelijkertijd heerlijk romig. Extra lekker: wat limoncello door de citroensiroop – wel uit de buurt van de kids houden dan.
Ook misdadig lekker, choco-affogato met sinaasappel.
naar recept
instagram recepten april