De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Kleine spinazieclafoutis met brie en pecannoten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
spinazieclafoutis - delicious


vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | | frans |
Om de show te stelen hoef je heus geen uren in de keuken te staan. Deze hartige clafoutis ziet er prachtig uit en staat binnen een uurtje op tafel. Enne… dankzij de brie en pecannoten missen je eters hun vlees of vis écht niet!
voorbereiding10 minuten
kooktijd10 minuten
Oven25 minuten
totale tijd45 minuten

ingrediënten

  • 75 g boter gesmolten, + extra voor het invetten
  • 250 ml melk
  • 3 eieren
  • 75 g bloem
  • 75 ml Noilly prat of droge witte martini
  • 400 g spinazie wilde, harde stelen verwijderd
  • 75 g pecannoten
  • 250 g brie in blokjes
  • ook nodig: 4 ovenschaaltjes (van ± 300 ml inhoud) bijv. minispringvormpjes of hartvormpjes
  • evt salade groene gemengde, voor erbij

instructies

  • Voorbereiden: kan ½ dag van tevoren.
  • Vet de ovenschaaltjes royaal in met boter, bekleed springvormpjes met bakpapier.
  • Meng de melk, ei, bloem, gesmolten boter met zout en peper naar smaak door elkaar. Voeg op het laatst de Noilly Prat toe. Blancheer de spinazie 2 min. in kokend water met wat zout, laat goed uitlekken en hak grof. Zet afgedekt en koel weg tot gebruik.
  • Bereiden: verwarm de oven voor op 180°C.
  • Roer het beslag nog even goed door. Schenk het in de bakvormpjes en leg de spinazie erop, het zal er wat in zakken. Bestrooi de clafoutis met de pecannoten en stukjes brie. Bak ze ± 25 min. in de oven tot ze mooi rijzen en gaar zijn. Lekker met een mesclunsalade.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
TIP: Ronde vormen met bakpapier bekleden, gaat het makkelijkst als je het bakpapier eerst nat maakt onder de koude kraan en verfrommelt. Haal het papier voorzichtig uit elkaar, je kunt het nu makkelijk vormen.
Recepten: Yvette van Boven. Bereiding: Bart Stuart. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Desiree van Dijk
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


spinazieclafoutis - delicious