nr.1 foodmagazine

Ricotta-tijmplaatcake met zomerfruit

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
plaattaart met zomerfruit en ricotta | delicious


aantal 24 | zoet | feestelijk | |
Deze plaattaart zit vol zomerfruit en verwent zeker 24 gulzige gasten. Maak een mix van hard+zacht en zoet+zuur fruit. Wij gebruiken blauwe bessen, maar bramen, aardbeien of frambozen doen het ook wonderwel in deze lichte cake. Je kunt de cake eerder klaar hebben. Bak de cake ’s ochtends en bewaar hem dan op een koele plek tot serveren. Zo heeft het glazuur ook voldoende tijd om te drogen.
Oven30 minuten

ingrediënten

  • 200 g boter op kamertemperatuur
  • 400 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 6 eieren
  • 500 g ricotta
  • 350 g bloem gezeefd
  • 20 g bakpoeder
  • 2 citroenen rasp
  • 3 el tijmblaadjes
  • 500 g pruimen perzik en/of nectarine, elk in 6 partjes
  • 200 g blauwe bessen
  • 125 g poedersuiker + extra voor erover
  • bakpapier

instructies

  • Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg op een bakplaat een lang vel bakpapier. Teken er een rechthoek van 30×40 cm op. Vouw de randen tot de getekende lijnen terug en omhoog. Zet de hoeken vast met metalen paperclips (zonder kunststofcoating!)
  • Klop in de keukenmachine of met de mixer de boter, suiker en vanillesuiker romig (dat duurt zeker 10 minuten). Klop een voor een de eieren en vervolgens de ricotta erdoor. Zeef dan de bloem met het bakpoeder boven de kom en schep met 2 el tijmblaadjes en de citroenrasp tot een dik, glad beslag. Schenk het beslag gelijkmatig uit in de papieren vorm. Verdeel de partjes fruit en bessen erover en druk ze licht in het beslag.
  • Bak de plaatcake in de voorverwarmde oven in ± 30 min. goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen tot kamertemperatuur. Roer in een kom de poedersuiker met 2 el water tot een glad en dik vloeibaar glazuur. Laat het glazuur boven de cake van een vork lopen zodat mooie strepen ontstaan. Strooi de rest van de tijmblaadjes erover als het glazuur nog nat is. Laat het glazuur drogen. Bestrooi de plaattaart vlak voor serveren met poedersuiker en snijd hem in smalle repen.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


plaattaart met zomerfruit en ricotta | delicious