Tarte tatin met kersen en kokos

aantal 4 | nagerecht, zoet | feestelijk, kerst | internationaal |
Een tarte tatin met appel is al lekker an sich, laat staan deze tarte tatin met kersen en kokos!
Nog lekkerder: bij sommige supermarkten kun je zure kersen krijgen, deze geven extra contrast aan het gerecht. Heerlijk bij de zoete karamel en het zoete ijs.
voorbereiding20 minutes
kooktijd20 minutes
totale tijd40 minutes

ingrediënten

  • 200 g zoete kersen (diepvries)
  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 3 el gemalen kokos
  • 4 bollen kokosroomijs, te koop bij sommige supermarkten (of ander roomijs)
  • 4 metalen of porseleinen taartvormpjes met dichte bodem van 10-12 cm Ø
  • 6 flinke el suiker

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verwarm in een pan met dikke bodem de suiker met 3 el water. Roer tot een heldere siroop ontstaat. Draai het vuur laag, roer nu niet meer en verwarm zachtjes tot een reebruine, egale karamel*.
  • Schenk de karamel snel (het wordt snel harin de vormpjes. Leg er meteen de kersen in; een kers in het midden en de rest eromheen.
  • Leg het deeg op de kersen en stop tussen de kersen en de rand goed in. Prik met de punt van een scherp mes een paar gaatjes in het deeg. Bak de kersentaartjes in de oven in 20 min. mooi bruin en gaar.
  • Haal uit de oven direct een mes langs de zijkant van de vormpjes om het deeg en de karamel los te snijden. Laat de taartjes 5 min. in de vormpjes afkoelen. Leg op elk vormpje een bordje en keer ze samen.
  • Bestrooi de randen van de taartjes met de kokos en schep het ijs erbij. Serveer de taartjes direct.
Voedingswaarde:
calorieën: 390kcal
|
eiwit: 4g
|
vet: 19g
|
koolhydraten: 50g
auteur: delicious.
*Zelf karamel maken is helemaal niet moeilijk. 
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!