De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

makkelijk toetje: tiramisu affogato

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
tiramisu affogato
aantal 4 | dessert, nagerecht, zoet | feestelijk, kerst, oudjaar, weekend | italiaans |
Tiramisu + affogato = tiramisu affogato! Het ultieme makkelijke toetje. Ideaal voor 1 of 2 personen, maar ook voor een grote groep.
Voorbereiden? Doe het roommengsel in de glazen en bewaar in de koelkast tot gebruik.
kooktijd15 minuten
totale tijd15 minuten

ingrediënten

  • 50 ml slagroom
  • 8 el suiker
  • 250 g mascarpone
  • 10 lange vingers (in grove stukken)
  • 4 grote bollen of 8 kleine bollen vanille ijs (ook lekker met choco, koffie, kokos of karamel ijs of een mix)
  • 4 espresso
  • optioneel: scheutje koffielikeur naar smaak, zoals Baileys, Kahlua, Tia Maria, etc.
  • ter garnering: cacao

instructies

  • Klop de slagroom met de suiker stijf. Roer de mascarpone los, schep er een deel van de slagroom door en meng goed. Meng de rest van de slagroom erdoor en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Breek de lange vingers in grove stukken. Verdeel het roommengsel over 4 wijnglazen, glaasjes of bakjes. Verdeel er de lange vingers en het ijs over. Top met de cacao.
  • Meng eventueel de koffie met de koffielikeur. Schenk aan tafel de koffie erover en eet gelijk op.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
tiramisu affogato
Fotografie: Joy Bouwmeester | Receptuur: Liselotte Legebeke | Bereiding: Liselore Bus