baked citroencheesecake uit Jamie’s EEN

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
citroencheesecake jamie oliver een
aantal 12 | dessert, gebak, nagerecht, taart | feestelijk, vakantie, weekend | amerikaans |
Of een eenpansgerecht ook zoet kan zijn? Tuurlijk! Jamie Oliver laat in zijn nieuwste boek 'EEN' zien (en proeven) hoe lekker dat is. Deze gebakken cheesecake is zijn nieuwe favoriet, en ook die van ons. Het voelt een beetje als smokkelen, maar je bakt hem toch echt in één pan.
Denk aan een boterige speculoosbodem, zachte roomkaas en frisse frambozen. Genoeg voor 12, maar die hoef je natuurlijk niet allemaal uit te nodigen. Enjoy!
kooktijd1 uur
totale tijd1 uur

ingrediënten

  • 100 g boter
  • 250 g Lotus Biscoff speculoos of ginger nuts
  • 4 grote eieren
  • 1 tl vanillepasta
  • 100 g poedersuiker plus extra om te bestrooien
  • 680 g roomkaas
  • 1 citroen
  • 300 g frambozen

instructies

  • Verhit de oven tot 160 °C. Smelt de boter in een ovenbestendige koekenpan van 28 cm op laag vuur terwijl je de koekjes fijnmaalt in een keukenmachine. Draai het vuur uit, kieper de koekkruimels in de pan en roer ze door de boter. Druk de kruimels in een egale laag aan maar maak hem aan de rand iets dikker. Bak de bodem 5 minuten en haal hem uit de oven. Breek de eieren in de keukenmachine (je hoeft hem niet schoon te maken), voeg de vanillepasta en de meeste poedersuiker toe en mix ze 2 minuten, tot je een bleek mengsel hebt. Mix de roomkaas en het citroensap erdoor en giet het mengsel in een egale laag over de kruimelbodem. Prak de helft van de frambozen met het restje poedersuiker, marmer het door het oppervlak van de taart en zet nog 15 minuten in de oven.
  • Haal de pan uit de oven, strooi de rest van de frambozen erop, bestuif ze met wat extra poedersuiker en zet hem nog 10 minuten terug. Draai de oven nu op de hoogste grillstand tot de bovenkant prachtig goudbruin is en er hier en daar kleine schroeiplekjes op zitten. Haal hem eruit, laat hem afkoelen en zet hem voor het serveren 2 uur in de koelkast. De textuur is misschien niet helemaal glad, maar oh wat is dit lekker!
Voedingswaarde:
calorieën: 362kcal
|
eiwit: 7g
|
vet: 25g
|
koolhydraten: 27g
auteur: delicious.
RECEPTUUR: JAMIE OLIVER | FOTOGRAFIE: DAVID LOFTUS. UIT JAMIE OLIVER’S ‘EEN’.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
citroencheesecake jamie oliver een