De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

citroen-mascarponemousse met amaretticrunch

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
instagram recepten april
aantal 4 | nagerecht | familietijd, kerst, pasen, weekend | italiaans |
Toetjes met een Italiaans tintje hebben een streepje voor. Of het nu lente is, zomer, of (net iets te) herfstig: deze glaasjes maken iedere dag beter!
Janneke’s mascarponemousse met amaretticrunch en citroen is fris en tegelijkertijd heerlijk romig. Extra lekker: wat limoncello door de citroensiroop – wel uit de buurt van de kids houden dan.
Ook misdadig lekker, choco-affogato met sinaasappel.
kooktijd25 minuten
Wachten2 uur

ingrediënten

  • 2 blaadjes gelatine
  • 2 citroenen
  • 100 g suiker
  • 250 g mascarpone
  • 50 ml slagroom
  • 2 amaretti morbidi, verkruimeld

instructies

  • Week de gelatine 5 min. in een kom met ruim koud water. Boen 1 citroen schoon en rasp de schil. Pers de citroenen uit. Breng de citroenrasp met het sap en 75 g suiker in een steelpan tegen de kook aan. Roer tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur en los de goed uitgeknepen gelatine al roerende op in de hete citroensiroop. Laat de siroop tot kamertemperatuur afkoelen.
  • Klop met de mixer de mascarpone met de slagroom tot een dikke crème. Klop in een dun straaltje de citroensiroop erdoor. Schenk de mousse in 4 glazen en zet min. 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Verwarm in een (saus)pan de laatste 25 g suiker met 1 el water zachtjes tot een heldere suikersiroop. Laat de suikersiroop op iets hoger vuur kleuren tot goudbruine karamel. Roer niet, maar schud de pan af en toe. Strooi de amarettikruimels op bakpapier. Schenk de warme karamel erover en laat afkoelen. Hak de karamel in stukjes.
  • Neem de mascarponemousse uit de koelkast en laat 10 min. op temperatuur komen. Bestrooi ze met de amaretticrunch.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Wijntip: de Muscat de Beaumes de Venise. Een dessertwijn met een zoete, fruitige smaak.
Tip: Doe 3 el limoncello bij de citroensiroop
Recepten & Styling: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi.
Bewerking: Dosia Brewer.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Tips

• Wijntip: de Muscat de Beaumes de Venise. Een dessertwijn met een zoete, fruitige smaak.

• Doe 3 el limoncello bij de citroensiroop.


instagram recepten april