chocoladetaart met salted pinda-ijs en rozemarijnkaramel

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Chocolade-pindatriangel met salted pinda-ijs en rozemarijnpraline_preview

Kijk voor meer feestelijke recepten ook op onze kerstpagina bomvol recepten en tips.

aantal 8 | dessert, gebak, nagerecht, taart, zoet | feestdagen, feestelijk, kerst | |
Je kunt ook pistache of hazelnoten nemen, die smaken ook goed in dit feesttoetje.
Wil je dit recept voorbereiden? Bak 1 dag eerder de taarten schep de pinda’s door het ijs. Ook de karamel kun je eerder maken.
voorbereiding40 minuten
kooktijd30 minuten
totale tijd1 uur 10 minuten

Kookgerei

  • lage taartvorm (18×28 cm)

ingrediënten

  • 225 pure chocolade, in blokjes
  • 225 g boter
  • 3 eieren
  • 350 g suiker
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g gezouten pinda’s
  • 1 l vanilleroomijs
  • 4 takjes rozemarijn

instructies

  • Smelt in een pan de chocolade met de boter op laag vuur. Roer glad en neem de pan van het vuur. Laat de chocoladeboter 10 min. afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed intussen de bakvorm met een vel bakpapier; maak het papier eventueel een beetje vochtig onder de kraan, zo plooit het makkelijker.
  • Klop de eieren met 300 g suiker tot een dikke, romige en bleekgele crème. Schep de chocoladeboter door het eimengsel. Zeef het bakmeel erboven en spatel luchtig door het beslag. Schenk het beslag in de vorm en bestrooi met de helft van de pinda’s.
  • Bak de chocoladetaart 30 min. in de voorverwarmde oven tot de bovenkant stevig aanvoelt maar de taart in het midden nog zacht is. Neem intussen het ijs uit de diepvries en laat in 5 min. iets zachter worden. Hak de rest van de pinda’s grof en schep ze door het ijs. Zet het ijs terug in de diepvries en laat weer stevig worden.
  • Doe de laatste 50 g suiker met 1 el water in de sauspan. Laat de suiker op laag vuur oplossen zodat een heldere siroop ontstaat. Draai het vuur hoger en laat de suikersiroop tot een goudbruine karamel koken. Neem de karamel van het vuur. Ris meteen de naaldjes van de takjes rozemarijn boven de karamel. Schenk de karamel op een vel bakpapier en laat afkoelen en hard worden. Hak de rozemarijnkaramel grof en bewaar een gesloten bakje op kamertemperatuur buiten de koelkast.
  • Snijd de chocoladetaart in driekhoeken en leg op de borden. Schep er een bol salted pindaroomijs bij en garneer met de rozemarijnkaramel.
Voedingswaarde:
calorieën: 844kcal
|
eiwit: 14g
|
vet: 51g
|
koolhydraten: 79g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Chocolade-pindatriangel met salted pinda-ijs en rozemarijnpraline_preview