Cake is emotie. We snakken naar moeders cake als we heimwee hebben, steken er kaarsjes in om te vieren dat iemand jarig is, en we kunnen zelfs in diepe rouw nog ruimte maken voor een plak cake. Voor ieder moment, ieder gevoel, en iedere persoon is er de juiste cake.
Staat jouw lievelingsgebak er niet tussen, bestel dan snel onze ZOET special. Wedden dat daar wél een recept tussenstaat waar je van gaat kwispelen?
Basiscake recept
Met een goed basisrecept in je zak, kun je makkelijk variëren en experimenteren. Een van de eenvoudigste recepten is de quatre-quarts cake oftewel de boerencake, die je maakt met slechts vier hoofdingrediënten: boter, suiker, eieren en bloem.
En om het nog makkelijker te maken gebruik je al deze ingrediënten in dezelfde verhouding. Dus voor 200 g suiker, gebruik je 200 g boter, 200 g bloem en 4 eieren. Voeg daar een snuf zout aan toe, een lepeltje bakpoeder en een paar druppels vanille-extract en je bent klaar!
Variaties
Nu kun je los met verschillende smaakmakers:
- Citroenrasp, roomkaas en maanzaad = citroen-maanzaadcake
- Geweekte rozijnen = rozijnencake
- Fruit, kaneel en vanille = plaatcake
- Kurkuma en citroenrasp + sap = een knalgele kurkumacake
- Rozemarijn en sinaasappel = rozemarijncake met citrusglazuur
- Ananas en salie = je snapt ‘m!
Uit de cakevorm
Deze simpele stappen besparen je de stress van een cake die niet, of slechts half, uit de bakvorm komt. Neem een vel bakpapier en rol het velletje op. Leg de rol bakpapier op de cakevorm en knip het bakpapier zodat het net zo lang is als de lengte van de vorm.
Vet de cakevorm vervolgens in (dubbele bescherming!) met boter of olie en bekleed de vorm met het bakpapier. De twee korte kanten van de vorm blijven onbedekt. Druk het bakpapier goed aan zodat er geen beslag tussen kan komen.
Wanneer je de zon in huis wil halen
Wanneer je een pick-me-up cake nodig hebt
Wanneer het leven wat meer pit kan gebruiken
Snelle cake voor wie weinig tijd heeft
Boozy boost nodig? Cakes mét tic
Vier de lente met cake!
Cake op chic
Comfort cake
Probeer ook eens deze schuimtaart met pecan, peer & mascarpone!