vegan chocoladecake

vegan chocoladecake - ei vervangen
lactosevrij, veganistisch, vegetarisch
aantal 1 | dessert, nagerecht, taart | familietijd, feestelijk, weekend | | lactosevrij, vegan, vegetarisch
Stop met zoeken! Dit is het echt de lekkerste vegan chocoladecake die je gaat vinden. En nee, we overdrijven niet. Smeuïg, onmiskenbaar chocolade-achtig en toch zo licht als een wolk. Dat er geen enkel ei aan te pas komt hoeft niemand te weten, want het ontbreekt deze cake aan niets. Bak ‘m vandaag nog zodat je je vrienden ermee kunt verleiden of er lekker zelf de rest van de week van kunt snoepen. 
Ook lekker zoet: Rijstepap met kokos en kardemom
kooktijd25 minutes
oven40 minutes
totale tijd1 hour 5 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: springvorm van 18 cm Ø, ingevet en bodem bekleed met bakpapier

ingrediënten

  • 125 ml plantaardige melk op kamertemperatuur
  • 2 ½ tl ciderazijn
  • 125 g bloem
  • 170 g suiker
  • 40 g cacaopoeder + evt. extra om te versieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 ¼ tl baksoda
  • 1 ½ tl zout
  • 125 ml neutrale olie
  • 75 g appelmoes
  • 125 ml heet water of koffie
  • 240 g chocolade fijngehakt
  • 425 plantaardige boter op kamertemperatuur
  • 500 g poedersuiker
  • ± 60 ml plantaardige melk

instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°.
  • Meng de melk in een ruime maatbeker met de azijn. Dit gaat schiften. Meng in een ruime kom de bloem, suiker, cacaopoeder, bakpoeder, baksoda en zout goed. Klop de olie en appelmoes door het melkmengsel. Klop met de mixer het melkmengsel door de droge ingrediënten. Giet er al kloppend het hete water bij en schenk direct in het springvorm en zet in de oven. Bak in het midden van de oven in 35-40 min. gaar.
  • Smelt intussen voor de botercreme de chocolade in een hittebestendige kom boven een pan met een klein laagje zachtjes kokend water. De bodem van de kom mag het water niet raken. Laat afkoelen, maar niet hard worden. Klop de boter met de mixer romig. Klop er in 4 delen de poedersuiker door en blijf kloppen tot het mengsel licht en romig is. Klop er een snuf zout en de afgekoelde dik-vloeibare chocolade door. Klop beetje bij beetje wat van de melk door de botercrème tot de crème de gewenste dikte heeft. Zet in de koelkast tot gebruik.
  • Neem de cake uit de oven, laat 10 min. in de vorm afkoelen en stort dan op een rooster. Snijd de cake horizontaal doormidden en verdeel de helft van de botercrème over de onderkant. Zet de bovenste helft er weer bovenop en bestrijk met de rest van de botercrème.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
PHOTOGRAPHY BENJAMIN DEARNLEY. FOODSTYLING KIRSTEN JEN.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
vegan chocoladecake - ei vervangen