milk washed rumcake

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
ananascake vic's kitchen stories
aantal 8 | dessert, gebak, taart | doordeweeks, feestelijk | |
Je maakt gemakkelijk de restjes op van je milk washed spirit en hebt direct de perfecte snack voor wanneer je iets te veel punch hebt gedronken!
kooktijd20 minuten
oven40 minuten
totale tijd1 uur

Kookgerei

  • Ook nodig: springvorm 18-20cm, mixer, bakpapier

ingrediënten

  • 125 g roomboter op kamertemperatuur + extra voor invetten
  • 150 g lichte basterdsuiker + 4 el
  • ½ ananas, evt. uit de milk washed spirit van Vic*
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 75 g amandelmeel
  • Snuf zout
  • 2 tl kaneel
  • 125 -150 ml bezinksel van de rum*
  • 2 eieren
  • crème fraîche of vers geklopte slagroom, voor erbij

instructies

  • Verwarm de oven voor op 180ºC, vet de springvorm in en bedek de bodem met bakpapier.
  • Verdeel 4 el basterdsuiker over de bodem en leg hier de ananas uit de punch overheen.
  • Meng het bakmeel, amandelmeel, zout en kaneel met elkaar in een kom.
  • Klop de boter met de suiker in 4-5 minuten licht en luchtig m.b.v. een mixer. 
Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en mix tot een glad beslag.
  • Spatel het bloemmengsel en het bezinksel van de rum afwisselend, in porties door het beslag en meng goed tot er geen klontjes meer zijn. Verdeel het cakebeslag voorzichtig over de ananas. 
Bak de cake 40-50 minuten tot hij goudbruin en gaar is.
  • Check dit eventueel met een satéprikker. Komt de prikker schoon uit de cake, dan kan hij uit de oven.
  • Laat iets afkoelen, maak de springvorm los en keer voorzichtig om op een bord. Serveer met een flinke schep crème fraiche of verse opgeklopte slagroom.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
RECEPT + FOTO: VICTOR DE LAUNEY
* Deze cake is een aanvulling op het recept in Vic’s kitchen stories: milk washed spirits.
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!