vegetarisch
aantal 4 |
brunchgerecht, dessert, hapje, koek, taart, tussendoortje, zoet |
feestelijk, moederdag, vaderdag, weekend, zomer |
italiaans |
vegetarisch
Zongerijpt zijn aardbeien natuurlijk op hun allerbest. Kies dus Hollandse zomeraardbeien en laat die onrijpe exemplaren lekker links liggen. TIP: ga ook eens naar een pluktuin voor zo’n bakje perfect rijp zomerfruit. Je proeft de zomer écht door biscotti te beleggen met crème fraîche en gemarineerde aardbeien. Pronto: een zoete bruschette!
voorbereiding20 minutes minutes
kooktijd40 minutes minutes
afkoelen1 hour hour
totale tijd2 hours hours
ingrediënten
- 500 g aardbeien (zonder kroontjes) gehalveerd
- 3 el vincotto* of balsamico-azijn
earl grey-crème fraîche
- 125 ml slagroom
- 2 earl grey-theezakjes
- 200 ml crème fraîche
- ± 2 el suiker
pistachebiscotti
- 2 eieren + 3 eidooiers
- 385 g fijne kristalsuiker
- rasp van 1 biocitroen
- 600 g bloem gezeefd + extra voor het bestuiven
- 4 tl bakpoeder
- 20 g boter gesmolten
- 1 el melk
- 100 g pistachenoten fijngehakt
- 50 g pure chocolade (minstens 70% cacao) in stukjes
instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe de eieren en eidooiers voor de biscotti met de suiker en de citroenrasp in een kom en klop licht en romig. Roer de bloem, bakpoeder, boter, melk, noten en chocolade erdoor.
- Bestuif je handen met bloem en vorm van het deeg 2 langwerpige broodjes. Leg ze op de bakplaat en bak ze in ± 25 min. halfgaar en lichtbruin.
- Laat 1 uur afkoelen en snijd dan met een kartelmes in dunne schuine plakken. Leg een portie koekplakjes op hun kant op de bakplaat en bak in 5 min. per kant goudbruin en knapperig. Bak zo ook de rest van de biscotti. Laat afkoelen. Je kunt de biscotti 2 weken bewaren in een koektrommel.
- Verwarm intussen de slagroom in een steelpan op hoog vuur bijna tot het kookpunt. Roer de inhoud van de theezakjes erdoor, neem van het vuur en laat 1 uur trekken. Zeef in een fijne zeef boven een kom – er mogen wat theeblaadjes achterblijven in de room – en laat in ± 30 min. helemaal afkoelen. Schep de crème fraîche en suiker erdoor en zet tot gebruik in de koelkast.
- Schep 10 min. voor serveren de aardbeien in een kom en schep ze om met de vincotto of balsamico-azijn. Laat 10 min. marineren. Serveer ze met de biscotti en het roommengsel.
calorieën: 933kcal
|
eiwit: 17g
|
vet: 40g
|
koolhydraten: 121g
auteur: delicious.
* Vincotto – letterlijk gekookte wijn – is zoetzuur, stroperig ingekookt druiven- sap. Te koop bij Italiaanse delicatessen- winkels en online.
RECEPTEN, BEREIDING: PHOEBE WOOD, CHARLOTTE BINNS-MCDONALD, MAGGIE BEER, ALLESANDRO PAVONI | STYLING: KIRSTEN JENKINS | FOTOGRAFIE: ELISE HASSEY, BEN DEARNLEY, JEREMY SIMONS
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Je vindt dit recept – en nog veel meer lekkers – nu in onze nieuwste editie! Bestel delicious. editie 6 en ontvang hem razendsnel thuis.