aantal 16 |
zoet |
weekend |
|
Een klassieker deze amandeltuiles. Die het als koekje altijd goed doet bij de koffie (of thee).
kooktijd45 minutes minutes
Afkoelen30 minutes minutes
totale tijd1 hour hour 15 minutes minutes
ingrediënten
- 100 g suiker
- 75 g eiwit 2 eiwitten
- 75 g bloem gezeefd
- 50 g boter gesmolten
- 30 g amandelen geschaafd
- 1 ½ tl limoenrasp
- 150 g jam
instructies
- Verwarm de oven voor op 210°C. Klop de suiker met de eiwitten glanzend en schuimig in een kom. Spatel er de bloem en boter door. Het beslag moet de dikte hebben van stopverf ( je moet het op dezelfde manier kunnen uitstrijken).
- Bekleed een bakplaat met een siliconen matje (of vet een bakplaat goed in, maar gebruik geen bakpapier!). Om mooie ronde tuiles te krijgen si het handig om een mal te maken. Je kunt hier het best goedkope kunststof placemats voor gebruiken. Knip daar cirkels uit van 10 cm doorsnee en druk de placematmal op de siliconen mat. Vul de rondjes met een paletmes met het beslag. Heb je geen mal, schep dan met een dessertlepel kleine bolletjes van het beslag op het siliconenmatje (of op de ingevette bakplaat) en spreid het beslag met een paletmes uit tot een dikte van 2-3mm. Bestrooi met de geschaafde amandelen en druk met het paletmes een beetje aan.
- Bak de tuiles, in delen, in 7-8 min. Lichtbruin. Laat ze heel even afkoelen tot je ze met je handen kunt aanpakken en rol ze met behulp van een pen op tot holle sigaren, met de amandelen aan de buitenkant. Laat ze minstens 30 min. Afkoelen tot ze stevig zijn. Roer de rasp door de jam en vul de tuiles vlak voor het serveren met jam.
auteur: delicious.
Recepten: Eke Mariën, Lenno Munnikes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!