De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Yoghurtcake met hazelnoot

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
yoghurtcake-delicious


aantal 13 | zoet | pasen | |
Slingert er nog een courgette rond in de koelkast? delicious.friend Yvette van Boven: ‘Alle niet meer zo mooi ogend fruit of groente kan in een cake. Probeer mijn cake met courgette maar eens. Zo komt de groentela weer leeg en met zo’n homemade cake maak je iedereen heel blij.’ Nog meer inspiratie voor yoghurtcake!
kooktijd30 minuten
Bakken1 uur 10 minuten
totale tijd1 uur 40 minuten

ingrediënten

  • 100 g hazelnoten
  • 300 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 150 g suiker
  • 2 eieren
  • 125 ml olie plataardig
  • 100 g yoghurt
  • 200 g courgette grof geraspt, iets uitgeknepen

glazuur

  • ± 200 g poedersuiker
  • 50 g yoghurt
  • ook nodig: ingevette cakevorm inhoud 1,5 l

instructies

  • Verwarm de oven voor op 170ºC.
  • Spreid alle hazelnoten uit op een bakplaat en rooster ze ± 8 min. in de warme oven tot ze gaan geuren. Laat ze iets afkoelen en hak ze grof, maar houd 3 el apart. Laat de oven aan.
  • Meng in een beslagkom de bloem met het bakpoeder en het zout. Klop in een andere kom de suiker met de eieren, de olie en de yoghurt tot een egale saus. Giet dat mengsel samen met de geraspte courgette en de gehakt noten bij de bloem en roer tot alles goed is gemengd, maar roer niet te lang!
  • Bak de cake in ± 1 uur en 10 min. in het midden van de oven gaar of tot een satéprikker er mooi droog uitkomt. Laat de cake ± 5 min. rusten en stort hem voorzichtig op een rooster en laat helemaal afkoelen.
  • Roer de poedersuiker door de yoghurt voor de glazuur tot het echt goed dik is. Giet het over de cake en bestrooi met de achtergehouden noten.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept: Yvette van Boven. Fotografie: Oof Verschuren
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


yoghurtcake-delicious