Buiten guur en koud? Dat vraagt om warme baksels en een huis dat heerlijk ruikt naar versgebakken cake. Verwarm de oven maar vast voor want we hebben de lekkerste cake recepten voor je verzameld om thuis aan de slag te gaan.
Lees ook: 5 onmisbare tools om telkens weer de perfect te bakken
Het verschil tussen taart en cake
Hoewel het allebei baksels zijn, zijn er wel een aantal verschillen tussen taart en cake. Bijvoorbeeld de ingrediënten, textuur en bereidingswijze.
Taart heeft een meer luchtige en zachte textuur. Het basisingrediënt voor taartdeeg is meestal bloem, suiker, boter en eieren. Daarnaast worden ze vaak gevuld of geglazuurd en zijn ze over het algemeen ook wat groter.
Cake is vaak wat eenvoudiger en heeft een fijnere, dichtere textuur in vergelijking met taart. De basisingrediënten zijn vergelijkbaar met die van taart, maar de verhoudingen en de bereidingswijze kunnen verschillen. Het wordt vaak gebakken in de vorm van een enkele laag en geserveerd in plakken.
Toch liever taart? Zoet, zoeter, zoetst: de 15x de lekkerste chocoladetaart
Cheesecake
Hoewel de naam “cheesecake” het woord “cake” bevat, is cheesecake dat eigenlijk niet. Cheesecake namelijk een vulling op basis van roomkaas, eieren en suiker.
Ook de romige en dichte textuur is niet vergelijkbaar en cheesecake wordt vaak gekoeld. Ook mis je hier dezelfde luchtige en kruimelige textuur als bij de échte cakes.