15x bakken met peren!

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Van peren in de fruitmand wordt niet iedereen even gelukkig, dan zijn de peren te hard, dan weer te zacht met bruine plekken, of de smaak is wee. Het lijkt wel het equivalent van het Nederlandse weer. Maar, stop je diezelfde peren in iets zoets dan gebeurt er iets magisch.

Bekijk ook eens deze lijst met de allerlekkerste appeltoetjes.

Er zijn verschillende manieren om peren te gebruiken in taarten en toetjes. Je kunt de peren eerst zachtjes laten stoven met verschillende specerijen zoals kardemom, saffraan en gember – of ga voor de meer klassieke combinatie van kaneel, kruidnagel en steranijs.

Wat ook kan: de peer in dunne plakken snijden, bijvoorbeeld met een mandoline, zodat de peer zachtjes gaart in het beslag. Of geef peer een kick-start in de pan, door ze eerst te karamelliseren met wat suiker, en daarna te bedekken met een laagje deeg, zoals in de tarte tatin met peer en chocolade.

Hoe je de peren ook wil bereiden, wij hebben een recept om je te verleiden:

15x zoete recepten met peer

perentaart met ahornsiroop
Alledaagse verwennerij ziet er zo uit! Een rustieke taart voor een koude herfstdag.
Voor nog meer altijd-goed-zoet recepten bestel je de delicious. ZOET editie.
naar recept
perentaart met ahornsiroop
ricotta-perentorta
Deze kruidige ricotta-perentorta is licht én glutenvrij. De peren zorgen voor het zoet en een beetje citroen en kaneel geven pit. Wedden dat je er nog een stukje van neemt? En als je meer zin hebt in chocolade, ga dan voor deze chocolade-walnotentaart. 
naar recept
ricotta perentaart - delicious
cobbler met honingkaramelperen
Zacht-zoete peren onder bros gember-amandeldeeg: verleidelijk zoet met karamel waar niemand nee tegen zegt.
Nog zo'n verleidelijk recept: karameleclairs met sesampraline.
naar recept
chocoladepavlova met kruidige peren
Deze laagjespavlova is zo'n typisch kleine-moeite-groot-effect dessert (of snack, of…). Wat een plaatje!
Maak de meringue een dag van tevoren.
Liever vegan? Ga dan voor deze vegan ananas-meringuetaart, net zo lekker.
naar recept
chocoladepavlova
saffraanperen met praliné en labne
Warm of koud: deze saffraanperen uit de oven met geurige specerijen en crunchy notenpraliné zijn een perfect toetje. Geef er een flinke schep labne bij.
naar recept
saffraanperen met praliné en labne-delicious
kruidige financiertaart met meringue, chocomousse & perencompote
Zin in een uitdaging? Bak de taart van de cover van ons kerstnummer, méér kerst kun je niet op tafel zetten! Plaats hem op een plateau en versier de meringuesneeuw met echte dennentopjes of rozemarijntakjes en chocosterren.
naar recept
kruidige financiertaart met meringue, chocomousse & perencompote
amandelcake met gepocheerde peren en karamel
Deze amandelcake met gepocheerde peren en karamel is een ware showstopper! Zelfs als je niet zo van zoet houdt, word je helemaal happy van deze amandelcake.
Echt waar! Ook tuiles zijn lekker met amandel. Het recept vind je hier!
naar recept
amandelcake met gepocheerde peren en karamel - delicious
Schuimtaart met pecan, peer & mascarpone
Deze schuimtaart met pecannoten en peer is al een plaatje om naar te kijken en een traktatie om te eten. Deze taart is even een werkje om te maken, maar daardoor extra leuk voor de feestdagen. Ga jij de uitdaging aan? 
Extra leuk: dit jaar bestaat delicious. magazine 15 jaar. Deze taart is één van onze favorieten van de afgelopen jaren. Benieuwd naar de andere 14? Je vindt ze in ons extra dikke kerstnummer.
Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!
naar recept
Schuimtaart met pecan, peer en mascarpone
chocolade- & frambozenmousse met peer en pistache
Never change a winning team… dus ook wij laten de chocolade en frambozen hun werk doen. De peren en pistache maken het geheel compleet. Aan de slag!
Of maak deze zachte chocoladecakejes.
naar recept
chocolade- & frambozenmousse met peer en gesuikerde pistach - delicious
chocoladetaart met peer en hazelnoten
Deze heerlijke taart vol noten en chocolade is afkomstig van het Italiaanse eiland Capri. Laten we eerlijk zijn, er zijn weinig dingen zó lekker als Italiaanse desserts. Extra fijn: de taart is glutenvrij!
naar recept
rijstpudding uit de oven met kweepeergelei & bramen
Diana: ‘Het duurde jaren voor ik echt goed rijstpudding kon maken. Ik probeerde hem steeds te snel te bakken. De goudbruine korst en de dikke, romige rijstkorrels zijn het heerlijke resultaat van langzame garing in de oven’.
Ook heel lekker uit de oven: appeltaartjes met sauternes-stroop.
naar recept
Rijstpudding met kweeperengelei & bramen - delicious
appelperenstoompudding
In Engeland zijn stoompuddingen razend populair. En niet voor niks, want ze zijn superlekker. Hidde laat zien hoe je een appelperenpudding maakt. Lekker fris door de appel, peer en sinaasappelrasp en met een heerlijke, volle smaak. Fijn: je kunt er oud brood voor gebruiken!
naar recept
basis stoompudding appel en peer | delicious
terrine met stoofpeertjes en witte chocolade
Deze zoete terrine kun je 1-2 dagen van tevoren maken.
naar recept
terrine-delicious
misopeer – gestoofde peer in miso-karamelsaus
Hoe sluit je een Koreaanse barbecue het beste af? Met echt Koreaanse misopeer. Deze gestoofde peer in miso-karamelsaus is naar het bekende recept van David Chang van Momofuku in New York.     Nog meer weten over miso? Lees hier alle ins & outs!
naar recept
misopeer | delicious
tarte tatin met peren, marsepein en chocolade
Bij deze tarte tatin leg je peren op een heerlijke sticky bodem van marsepein en chocolade met zeezout. Mm… om je vingers bij af te likken!
naar recept
tarte tatin met peren-delicious
perentaart met ahornsiroop