Ook zo gek op citroen maanzaad cake? Van sappige sinaasappel tot frisse citroen, subtiele limoen en tikje bittere grapefruit: de unieke aromatische mix van zoet & zuur van citrus lijkt gemaakt voor frisse fruittoetjes en taart.
In het nieuwe nummer van delicious. delen we nog veel meer citrustoetjes. Wat denk je van een citroentaart met ingemaakte-citroenroom? Bestel het magazine hier:
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Citroen maanzaad cake
glutenvrij
aantal 6 |
taart, zoet |
|
|
glutenvrij
Een citroenige allemansvriend die je heel snel in elkaar draait. Met een vleugje kurkuma in het beslag maak je de cake extra geel, leuk voor speciale gelegenheden. Wat je nog meer met jam kunt doen, buiten op je brood smeren
kooktijd30 minuten minuten
oven1 uur uur 30 minuten minuten
totale tijd2 uur uur
Kookgerei
- ook nodig: cakevorm van 21x 8 1⁄2 cm, ingevet
ingrediënten
- 100 g boter, op kamertemperatuur
- 250 g fijne kristalsuiker
- 6 eieren
- 285 g amandelmeel
- 110 ml olijfolie
- rasp van 3 biocitroenen
- 30 g maanzaad
- 120 g poedersuiker
- ± 25 ml citroensap
instructies
- Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed de bodem en wanden van de cakevorm met bakpapier en laat dit 2 cm over de rand van de lange zijden hangen.
- Klop de boter met de mixer in 4-5 min. romig. Klop de kristalsuiker er goed door. Klop dan de eieren een voor een erdoor, voeg pas een volgende ei toe als het vorige volledig is opgenomen. Klop het amandelmeel erdoor. Klop geleidelijk de olie erdoor, zodat je een glad en glanzend beslag krijgt. Spatel de citroenrasp en het maanzaad erdoor.
- Schenk het beslag in de bakvorm. Bak de cake in ± 1 uur en 30 min. gaar of tot een in het midden ingestoken houten satéprikker er droog of met wat kruimels eraan uitkomt. Laat de cake 5 min. afkoelen in de bakvorm, stort hem op een rooster en laat verder afkoelen.
- Zeef de poedersuiker boven een kom. Roer er precies zoveel citroensap door dat je een dik en glad glazuur krijgt. Schenk dit uit over de afgekoelde cake. Laat het glazuur 10 min. stollen en serveer de cake.
calorieën: 934kcal
|
eiwit: 19g
|
vet: 64g
|
koolhydraten: 67g
auteur: delicious.
RECEPT: JO BARRETT | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: DAVID MORGAN.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook eens: onze 6 populairste desserts bevatten (bijna) allemaal dít ingrediënt