aantal 8 |
taart, zoet |
feestelijk, weekend |
internationaal |
Fijngehakte macadamia's in het beslag zorgen voor een rijke, boterige smaak en luchtig kruim. Deze cake is in één woord sen-sa-tio-neel!
Kookgerei
- ook nodig: springvorm van 22 cm Ø, ingevet en bodem bekleed met bakpapier*
Ingrediënten
- 150 g zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven
- 50 g macadamianoten
- rasp van 1 biocitroen
- 7 eieren
- 200 g fijne kristalsuiker
- 4 el 60 ml zonnebloemolie
- crème fraîche, voor erbij
passiefruitglazuur
- 120 g poedersuiker, gezeefd
- 2 passievruchten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bestuif de rand van de ingevette springvorm met zelfrijzend bakmeel en schud het teveel eruit.
- Doe de macadamianoten met 50 g van het zelfrijzend bakmeel in een keukenmachine en hak fijn.
- Zeef de resterende 100 g zelfrijzend bakmeel boven een grote kom. Voeg het macadamiamengsel en de citroenrasp toe en roer door.
- Klop de eieren met de suiker in 6-8 minuten op hoge snelheid tot een bleek en luchtig mengsel.
- Voeg al kloppend geleidelijk de zonnebloemolie toe en klop tot een glad geheel.
- Spatel het meelmengsel er voorzichtig door.
- Schenk het beslag in de bakvorm en bak de cake in ongeveer 55 minuten goudbruin. De cake is gaar als hij in het midden veerkrachtig aanvoelt bij lichte druk.
- Laat 20 minuten afkoelen in de vorm, stort daarna op een rooster en laat volledig afkoelen.
- Meng voor het glazuur de poedersuiker met het vruchtvlees van de passievruchten.
- Schep het glazuur over de afgekoelde cake.
- Serveer met crème fraîche.
Voedingswaarde
calorieën: 407kcal
eiwit: 8g
vet: 18g
koolhydraten: 51g
RECEPT, BEREIDING PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE MARK ROPER STYLING DAVID MORGAN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Liever wat handzamere cakejes, maak dan: madeleines met yuzu