macadamiacake met passiefruitglazuur

macadamiacake met passiefruitglazuur
RECEPT, BEREIDING PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE MARK ROPER STYLING DAVID MORGAN
aantal 8 | taart, zoet | feestelijk, weekend | internationaal |
Fijngehakte macadamia's in het beslag zorgen voor een rijke, boterige smaak en luchtig kruim. Deze cake is in één woord sen-sa-tio-neel!
Kooktijd30 minutes
oven + afkoelen1 hour 40 minutes
Totale tijd2 hours 10 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: springvorm van 22 cm Ø, ingevet en bodem bekleed met bakpapier*

Ingrediënten

  • 150 g zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven
  • 50 g macadamianoten
  • rasp van 1 biocitroen
  • 7 eieren
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 4 el 60 ml zonnebloemolie
  • crème fraîche, voor erbij

passiefruitglazuur

  • 120 g poedersuiker, gezeefd
  • 2 passievruchten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bestuif de rand van de ingevette springvorm met zelfrijzend bakmeel en schud het teveel eruit.
  • Doe de macadamianoten met 50 g van het zelfrijzend bakmeel in een keukenmachine en hak fijn.
  • Zeef de resterende 100 g zelfrijzend bakmeel boven een grote kom. Voeg het macadamiamengsel en de citroenrasp toe en roer door.
  • Klop de eieren met de suiker in 6-8 minuten op hoge snelheid tot een bleek en luchtig mengsel.
  • Voeg al kloppend geleidelijk de zonnebloemolie toe en klop tot een glad geheel.
  • Spatel het meelmengsel er voorzichtig door.
  • Schenk het beslag in de bakvorm en bak de cake in ongeveer 55 minuten goudbruin. De cake is gaar als hij in het midden veerkrachtig aanvoelt bij lichte druk.
  • Laat 20 minuten afkoelen in de vorm, stort daarna op een rooster en laat volledig afkoelen.
  • Meng voor het glazuur de poedersuiker met het vruchtvlees van de passievruchten.
  • Schep het glazuur over de afgekoelde cake.
  • Serveer met crème fraîche.

Voedingswaarde

calorieën: 407kcal
eiwit: 8g
vet: 18g
koolhydraten: 51g
auteur: delicious.
RECEPT, BEREIDING PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE MARK ROPER STYLING DAVID MORGAN
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Liever wat handzamere cakejes, maak dan: madeleines met yuzu