5 onmisbare tools om telkens weer de perfecte taart te bakken

Het seizoen van taarten bakken is weer aangebroken. Appeltaart, perentaart, pumpkin pie of pecantaart; de lekkerste taarten komen uit eigen keuken! Of je nu een beginnende bakker bent of een ervaren thuis-patissier, de perfecte tools maken een groot verschil.

Ze maken het bakken makkelijker, leuker en vooral ook vaak beter.

Op zoek naar een herfsttaart? 18x onze favorieten

1. Deegroller

Een goede deegroller is onmisbaar voor elke bakker. Of je nu koekjes, taarten of broodjes maakt, een deegroller helpt je om het deeg gelijkmatig uit te rollen tot de gewenste dikte. Kies voor een stevig en vooral niet te klein exemplaar. Want het kan misschien romantisch, lekker casual staan om je deeg uit te rollen met een fles wijn; echt praktisch is het niet.

2. Bakmat

Een wat mat? Een bakmat is een heel handige baktool die misschien minder bekend is, maar zeker niet minder handig. Zeker als je er eentje koopt met handige afmetingen erop. Zo kun je precies zien of je je deeg echt wel uitrolt tot een cirkel van 20 centimeter. Daarnaast is het sowieso handig dat je aanrecht niet helemaal plakkerig wordt. 

Amerikaanse maten omrekenen: van cup en pint naar gram en ml

3. Verschillende taart- en cakevormen

Niks zo irritant als een lekkere taart maken die niet past in de vorm, of wanneer je juist te weinig deeg hebt om de vorm helemaal te kunnen vullen. Zorg daarom dat je verschillende vormen en maten in huis hebt. Het kan verder ook handig zijn om een vorm te hebben met een losse bodem, een roestvrij stalen cakevorm en een stenen vorm.

4. Blindbakbonen

Bij het bakken van tartelettes of taarten met een nattere vulling kan het handig zijn om de bodem voor het echte bakken eerst blind te bakken. Daar kun je rijst of gedroogde bonen voor gebruiken, maar nog veel fijner zijn speciale blindbakbonen. Die zijn namelijk lekker zwaar en kun je onbeperkt gebruiken.

5. Een mooi taartplateau

Taart klaar? Zonde om ‘m dan niet te serveren op een mooi taartplateau. Kies er een die groot genoeg is voor een gemiddelde taartmaat en die mooi past bij de rest van je servies. Helemaal handig is het als er ook een (glazen) stolp bij komt zodat je de taart ook goed kunt bewaren als ‘ie niet meteen op gaat.

Lees ook: 19 keramiek cadeaus voor wie nooit genoeg bordjes heeft