nr.1 foodmagazine

6x heerlijke Italiaanse toetjes

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Laten we eerlijk zijn: er zijn weinig dingen zó lekker als Italiaanse desserts. We geven je zes overheerlijke toetjes waar het water je spontaan van in de mond loopt. 

Probeer ook eens deze Italiaanse burger!

6x Italiaanse toetjes

cannoli met witte chocolade en campari
In de romige vulling van deze cannoli gaat een scheut campari en sinaasappelrasp en sap. Je kunt ook zuidvruchten of noten toevoegen. Cannoli-rolletjes zijn ook kant-en-klaar te koop bij Italiaanse delicatessenwinkels of online, dan hoef je ze alleen nog maar te vullen.

Cocktail bij deze cannoli? Probeer deze heerlijke negroni.
naar recept
cannoli delicious.
Italiaanse trifle met amarettogelei
Deze Italiaanse trifle met romige vla, chewy koekjes en iets zilte amarettogelei is heerlijk! Je gebruikt de eidooiers in de vla en het eiwit voor de meringuelaag en gesuikerde amandelen, dus je houdt niets over. En als je de afzonderlijke elementen van tevoren maakt, hoef je de trifle op de dag van serveren alleen nog maar samen te stellen.

Tiramisu is ook een Italiaanse trifle. Hier een prachtige tiramisutaart!
naar recept
Italiaanse trifle - delicious
amaretti met pistachenoten en venkelzaad
Deze amaretti morbidi – de bekende bitterkoekjes uit Italië – bak je snel en gemakkelijk: ideaal om een restje noten in te verwerken. In plaats van pistachenoten kun je ze ook maken met amandelen of hazelnoten.

Pistachenoten worden in de Italiaanse keuken veel gebruikt. Maak ook onze semifreddo met pistache.
naar recept
amaretti pistache - delicious
bomboloni met hazelnootpasta
Deze kleine Italiaanse donuts gerold in suiker vul je met een flinke dot chocolade-hazelnootpasta. Deeg voor bomboloni is erg kleverig en kan dus lastig te kneden zijn. Gelukkig hebben wij daarvoor een aantal tips, je bekijkt ze hier!

Probeer ook eens deze Indiase donuts, gevuld met hangop.
naar recept
bomboloni met hazelnootpasta en hazelnotensuiker delicious.
tiramisu met limoncello en lemon curd
Superromig en toch lekker fris: Italiaanse tiramisu met een flinke scheut limoncello en lemon curd. Voor liefhebbers van citroen! Een ideaal dessert voor als je kookt voor een grote groep.
naar recept
tiramisu met limoncello en lemon curd
chocoladetaart met peer en hazelnoten
Deze heerlijke taart vol noten en chocolade is afkomstig van het Italiaanse eiland Capri. Laten we eerlijk zijn, er zijn weinig dingen zó lekker als Italiaanse desserts. Extra fijn: de taart is glutenvrij!
naar recept
tiramisu met limoncello en lemon curd
Recept: Phoebe Wood | Fotografie: Ben Dearnley | Styling: Kirsten Jenkins