vegetarisch
aantal 10 |
dessert, nagerecht, taart |
feestelijk, weekend |
italiaans |
vegetarisch
Overal in Turijn zie je de klassieke bonét op het menu staan. Het lijkt net of deze chocoladepudding uit twee delen bestaat. De amaretti drijven tijdens het bakken boven en zorgen zo voor een iets rul laagje. Voeg wat sterke espresso toe om de chocoladesmaak nóg intenser te maken. Een knapperig koekje als versiering is een must in Turijn!Maak ook eens deze Italiaanse klassieker: de milano-torino cocktail
voorbereiding4 uur uur
kooktijd35 minuten minuten
oven50 minuten minuten
totale tijd5 uur uur 25 minuten minuten
Kookgerei
- ook nodig: keukenmachine, ingevet cakeblik (25x11x 7 cm) + grote braadslee waar het cakeblik in past
ingrediënten
- 150 g amaretti, liefst harde, maar zachte kan ook + extra voor garnering
- 40 g cacaopoeder
- 175 g fijne kristalsuiker
- 4 eieren
- 400 ml volle melk
- 100 ml slagroom
- 50 ml sterke espresso
- evt. scheutje rum
instructies
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Maal de koekjes helemaal fijn in de keukenmachine. Voeg het cacaopoeder toe en meng goed door.
- Klop 125 g van de suiker samen met de eieren ± 5 min. licht en romig. Klop dan het koekmengsel en een snuf zout erdoor.
- Verhit de resterende 50 g suiker in een pan op halfhoog vuur. Laat smelten (roer niet) en karamelliseren tot een donkere theekleur. Schenk de karamel op de bodem van het cakeblik.
- Breng in een andere pan de melk, room, espresso en rum net tegen de kook aan. Giet in een dunne straal het hete melkmengsel al kloppend bij het ei- mengsel. Schenk het beslag in het cakeblik.
- Vul de braadslee met kokend water en zet het cakeblik erin. Het water moet ongeveer tot driekwart van het cake- blik komen. Bak de bonét in 45-50 min. gaar. De randen moeten stevig zijn, maar het midden mag nog een beetje wiebelig zijn.
- Laat afkoelen en in de koelkast 5 uur of liever 1 nacht opstijven. Draai de bonét om op een schaal. Snijd er plakken van en versier met wat extra koekjes.
calorieën: 257kcal
|
eiwit: 6g
|
vet: 9g
|
koolhydraten: 36g
auteur: delicious.
TEKST, RECEPTEN DOSIA BREWER. FOTOGRAFIE CHANTAL ARNTS. STYLING ANNEMIEKE PAARLBERG. BEREIDING JESSICA LEK.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."