Ga naar content
facebook
pinterest
instagram
delicious
nr.1 foodmagazine
abonneren
  • home
  • recepten
    • voorgerechten
    • hoofdgerechten
    • nagerechten
    • zoet
    • mijn recepten
  • artikelen
    • foodnieuws
    • receptlijstjes
    • tips, tricks & tools
    • hotspots
  • Academy
  • shop
  • abonnementen
  • Home
  • kerst 2025
  • Recepten
    • voorgerecht
    • hoofdgerecht
    • nagerecht
    • zoet
    • mijn recepten
  • artikelen
    • foodnieuws
    • receptlijstjes
    • tips, tricks & tools
    • hotspots
  • Academy
  • Shop
abonneren

kerst 2025

delicious. kerst 2025 deel 1

De beste lijstjes voor kerst 2025

Alle kerstlijsten

courgette-rolletjes met bresaola

31x makkelijke hapjes buffet-stijl

Een tafel vol met makkelijke hapjes – buffet stijl – is volgens ons dé manier om een feest stressvrij te beginnen.

zalm uit de oven

zalm uit de oven: de 16 ultieme recepten

Zalm uit de oven is zo’n gerecht waar je nauwelijks naar om hoeft te kijken, en toch steel je er de harten van je tafelgenoten mee.

perfecte runderstoof stap 5 - delicious stoofvlees recept

het perfecte stoofvlees recept? 17x low en slow!

Wat als we je beloven dat het recept voor stoofvlees niet veel meer is dan snijden en alles in 1 pan gooien? En dat wachten het pittigst is?

bressaolarolletjes met gerookte-knoflookcreme en pistache - delicious

19x een Italiaanse voorgerecht om je diner goed mee te beginnen

Laat het goede begin van een avond maar over aan de Italianen. Zoek je een goed Italiaans voorgerecht, lees dan even verder.

chocolade-hazelnotentiramisu - delicious tiramisu recept

tiramisu! Onze 20 lekkerste, feestelijkste recepten

Tiramisu: zo’n dessert waar je alleen maar méér van wilt. Iedereen is er gek op.

populairste kip recepten 2024 kip in parmezaanroomsaus met spinazie en zongedroogde tomaatjes

populairste kip recepten van 2024 – de nummer 1 staat daar al járen

In je kookrepetoire wil je ten minste één goed kip recept hebben. Een altijd-goed-recept, of je nou voor jezelf kookt of voor gasten.

Be a better cook

Meer kooktips >>

citroen meringue mousse

fluweelzacht kerstdessert: alles over mousse maken

Zijdezachte zoete en luchtige mousse die wegsmelt in je mond is een ideaal feesttoetje. Je kunt het gerust al een dag eerder maken.

groot gebraad

een groot stuk vlees braden in de oven – zo doe je dat!

Rosbief, varkensschouder of lamsbout: een groot gebraad is altijd een showstopper. Dit zijn de beste tips voor braden in de oven.

zalm in bladerdeeg met spinazie – zo maak je het stap voor stap

Met deze zalm en croute (of zalmpastei) steel je de show. Met deze stap voor stap uitleg is het eigenlijk een makkie.

Kerstbrood met pistachespijs

zo ontdek je of er écht amandelspijs in je stol of staaf zit

Wat ís het verschil tussen banketbakkersspijs en amandelspijs? En hoe ontdek je of er in jouw banketstaaf of kerststol wel écht amandel zit?

gratin-laguoile-kaas

8 aardappelklassiekers die niet in je kookrepertoire mogen ontbreken

én met een leuke twist.

Pancettarollade met wildgehakt en salie

rollade rollen en opbinden met touw: zo pak je het aan

Of het nu traditionele kalfs-, runder- of varkensrollade is of een rollade van vis, kip, kalkoen of groente: zo’n gevulde rol blijft een spektakelstuk.

kerstmenu klassiek gebraden hazenrug met pancetta

arroseren: de cheffy techniek die je in de vingers wil hebben

Ooit een chef gezien die met een lepel het hete bakvet over je biefstuk schept? Dat is een klassieke keukentechniek: arroseren, op z’n Frans.

krieltjes uit de airfryer: zo maak je ze waanzinnig lekker

Airfryer army rise! De airfryer is in populariteit geëxplodeerd – krieltjes uit de airfryer zijn dan ook dé shortcut in de keuken!

kerstmenu klassiek gebraden hazenrug met pancetta

arroseren: de cheffy techniek die je in de vingers wil hebben

Ooit een chef gezien die met een lepel het hete bakvet over je biefstuk schept? Dat is een klassieke keukentechniek: arroseren, op z’n Frans.

krieltjes uit de airfryer: zo maak je ze waanzinnig lekker

Airfryer army rise! De airfryer is in populariteit geëxplodeerd – krieltjes uit de airfryer zijn dan ook dé shortcut in de keuken!

tomaten bruschetta - delicious bruschetta tomaat

bruschetta met tomaat maken als een Italiaan – zo doe je dat

Verhef deze basic tot iets bijzonders. Met de feestdagen voor de deur roepen wij: molto bene! Een paar ideeën bruschetta met tomaat.

delicious. kerstmenu's

Heb je nog geen definitieve keuze kunnen maken wat betreft je kerstdiner? Geeft niets, delicious. geeft je genoeg inspiratie voor een stunning kerstmenu. Van een compleet wildmenu tot een menu voor de allerkleinsten en van een geheel glutenvrij kerstmenu tot een verrukkelijk vegan menu. We zetten ze allemaal voor je op een rij. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

zuppa inglese met gekaramelliseerde vijgen

klassiek kerstmenu

ricotta-tiramisu met rum & nootmuskaat

Italiaans kerstmenu

borden warm parelhoen met gamba & een boutje

culinair kerstmenu

budget kerstmenu

Zeebaars met sinaasappel-koriandersalsa en geblakerde spruitjes_preview

kerstmenu: alles zonder oven

Wortels met honing, karwij en yoghurt

vegetarisch kerstmenu

venkel-amandelsoep

vegan kerstmenu

Warme appeltjes met speculaaskruimels en ijs prod

eenvoudig kerstmenu

kerst voorgerechten >
Koolrabi Ravioli

‘ravioli’ van koolrabi & knolselderij met duxelles en morilles

Lees verder »

romige pompoensoep

Lees verder »

Tomaten-kokossoep

Lees verder »
sesam-vijgentaartje

vijgen-sesamtaartjes gevuld met geitenkaascrème

Lees verder »
KIPROULEAU MET SERRANOHAM, PISTACHE EN SINAASAPPELHOLLANDAISE

Kiprouleau met serranoham, pistache en sinaasappelhollandaise

Lees verder »

kerst hoofdgerechten >

gestoofde varkenswangen in rode wijn met polenta

Lees verder »
Ottolenghi pompoentaart

feestelijke pompoentaart in knapperig bladerdeeg

Lees verder »
herfstgerechten pastinaakstoof met kastanje- champignons en walnoten - delicious

pastinaakstoof met kastanjechampignons & walnoten

Lees verder »
knolselderijstamppot en kalkoenbacon - delicious

knolselderijstamppot met vadouvan en kalkoen

Lees verder »
knolselderij appel miso Yvette van boven

knolselderij met gebakken appel, misoroom en amandel

Lees verder »

kerst nagerechten >

Brood met honing-notencrumble

Lees verder »
crumble peren bramen

crumble met peren en bramen

Lees verder »

Pruimen-aardbeiencrumble

Lees verder »

Schwarzwalder chocoladeflensjes

Lees verder »

Broodtoetje met rum & rozijnen

Lees verder »

kerst bijgerechten >

knolselderij appel miso Yvette van boven

knolselderij met gebakken appel, misoroom en amandel

Lees verder »
zoete aardappel met feta

zoete aardappels met salie-walnoten-pangrattato

Lees verder »
tarte tatin met tomaat & manchego

tarte tatin met tomaten & manchego

Lees verder »
Panzanella Ottolenghi - delicious

Ottolenghi’s panzanella met saffraantomaten en gepekelde rode ui

Lees verder »
gegratineerde witlof

gegratineerde witlof met moscatel en bechamel

Lees verder »

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief


Ben jij een thuiskok in hart & nieren? Laat je e-mailadres achter en krijg net als 80.000 andere kookliefhebbers 2x per week inspiratie in je inbox. Verwacht heerlijke recepten, culinaire hotspots, tips & tricks voor in de keuken, stap-voor-stap video’s én onze speciale aanbiedingen.
INSCHRIJVEN

kerst 2025

Wanneer kerst 2025 is? Sneller dan je denkt! Eerste Kerstdag valt op donderdag 25 december en Tweede Kerstdag op vrijdag 26 december 2025. Of je nu op zoek bent naar een heerlijk voorgerecht voor kerst, lekkere amuse of magische kerst dessert: we hebben het allemaal voor je. Of je nu voor een grote groep kookt, een klein gezelschap, graag flink uitpakt of je liever voor wat makkelijker gaat. Leve de voorpret!
Alles voor een delicious. kerstdiner vind je hier. Klik op de titels (kerst voorgerechten, kerst hoofdgerechten, kerst desserts en kerst bijgerechten) om nog veel meer recepten in ons archief te vinden. 

Het delicious.team wenst je veel gezellige avonden, goed gevulde tafels én veel kookplezier.

Hulp nodig? Bel onze klantenservice 020 894 7552 of mail naar klantenservice@deliciousmagazine.nl

Volg ons en blijf op de hoogte
facebook
pinterest
instagram

delicious. magazine is dáár waar het om koken en eten draait. Met maakbare recepten, vol verhalen over mensen met een passie voor eten en fotografie om bij te watertanden. Restaurants die je niet mag missen, de mooiste keukenspullen en geweldige wijnadviezen.

Over ons
  • Adverteren
  • Contact
  • Cookie informatie
  • Privacy beleid
  • Gebruiksvoorwaarden
  • Spelvoorwaarden
  • Verklaring & uitleg
  • Klantenservice
  • Leveringsvoorwaarden
  • Retourneren
  • © Roularta Media Nederland
Magazine
  • Abonneren
  • Colofon
  • Losse edities
  • Nieuwsbrief
Contact

delicious. klantenservice
Postbus 606
7000 AP Doetinchem
e-mail klantenservice@deliciousmagazine.nl
020 894 7552

 

delicious. redactie
Postbus 22693
1100 DD Amsterdam-Zuidoost
e-mail delicious@roularta.nl

 

delicious. shop
Spaklerweg 53
1114 AE Amsterdam
(geen bezoekadres)
KvK: 60880236
BTW nummer:
NL854100787B01

 

© 2025 Roularta Media Nederland
facebook
pinterest
instagram