rollade rollen en opbinden met touw: zo pak je het aan

Rollade is dé klassieker op veel kersttafels. En of het nu traditionele kalfs-, runder- of varkensrollade is of een rollade van vis, kip, kalkoen of groente: zo’n gevulde rol blijft een spektakelstuk.

Maar hoe pak je het rollen goed aan? En hoe bind je het touw? Deze illustratie laat het je zien:

Rollade braden

Meer tips? In het november-nummer van delicious. deelt culinair redacteur Dosia alles wat je moet weten over rollades. Bestel hem hier!

Uit de oven of de pan

pancettarollade met wildgehakt en salie
Als je echt een typisch herfstmaal op tafel wilt zetten, dan is een rollade perfect. Het ziet er prachtig uit, is feestelijk en is in verschillende variaties te bereiden. Ook deze bijzondere rollade met pancetta, wildgehakt en salie is een aanrader. Serveer met gekruide aardappeltjes en groenten en je hebt een geweldig feestgerecht.
Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!
naar recept
Pancettarollade met wildgehakt en salie
slow gebraden rollade van hertenschouder
Zouten, kruiden, oprollen, binden en dan lang en langzaam in de oven garen. Volgens ons de beste manier om een grote, opgebonden hertenschouder te garen.
naar recept
rollade-hert-delicious
appel-kaneelrollade
Deze appel-kaneelrollade is één van onze favorieten voor het najaar. Combineer ‘m met een salade van peer en chorizokaantjes en jouw gerecht staat als een huis. Ook een perfect hoofdgerecht voor kerst.
Ook fantastisch: slow gebraden rollade van hertenschouder.
naar recept
citroenvarkenrollade met zoetzure courgette
Nu de vakantie is afgelopen (sommimge lucky-ones mogen nog!), proberen we weer een beetje op tijd te eten. Om dat voor elkaar te krijgen, geeft Janneke Philippi elke maand 5 recepten voor de hele familie. Haar geheim: bereid een gedeelte alvast voor!
naar recept
citroenvarkensrollade met courgette - delicious
runderrollade met peterseliepesto
Rollade over? Verwarm de runderrollade de volgende dag in aluminiumfolie in de oven zodat het vlees sappig blijft. Koude plakjes rollade zijn ook een heerlijke basis voor een maaltijdsalade. Ook van kalkoen kun je verrukkelijke rollade maken. Hier lees je hoe.
naar recept
runderrollade
Pancettarollade met wildgehakt en salie
Recept: Studio Philippi | Fotografie: Studio Philippi | Bereiding: Studio Philippi