De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Côte de boeuf met banyulssaus

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
côte de boeuf met banyulssaus | delicious


aantal 8 | hoofdgerecht | weekend | frans |
Banyuls is versterkte wijn met een intens fruitige smaak, die perfect combineert met de runderribstuk. De bittere chocolade geeft de rijke saus een extra warme, diepe smaak!
voorbereiding15 minuten
kooktijd10 minuten
Oven1 uur 30 minuten
totale tijd1 uur 55 minuten

ingrediënten

  • 1 runderribstuk à 3-3½ kg, 4 ribben
  • 3 el mosterd pittig
  • 1/2 sinaasappel bio, sap en rasp
  • 2 el olijfolie
  • 10 takjes tijm blaadjes gerist
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 200 ml banyuls* slijter
  • 10 sjalotjes gepeld
  • 45 g bittere chocolade geraspt

instructies

  • Voorbereiden: kan 1 dag tot ± 3 uur van tevoren. Haal het vlees uit de koelkast. Meng de mosterd met de sinaasappelrasp, olijfolie, de helft van de tijm, knoflook, 2 el van de banyuls, zout en versgemalen peper.
  • Wrijf het vlees in met het mosterdmengsel en laat minstens 1 uur, maar liever 1 nacht intrekken. Neem het vlees ± 3 uur van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Doe de sjalotjes in de braadslee. Zet het vlees met het bot naar beneden (de ribben omhoog) in een grote braadslee op de sjalotjes en bak 1½ uur in het midden van de oven rosé of totdat een kerntemperatuur van 45-50°C bereikt is. Dek af met aluminiumfolie als het vlees te donker wordt. Het vlees zal tijdens het rusten nog iets doorgaren.
  • Neem het vlees uit de braadslee en laat het op een warme plek afgedekt ± 15 min. rusten.
  • Bereiden: kan vlak van tevoren. Zet de braadslee op het vuur en zet het vuur halfhoog. Voeg de rest van de banyuls en het sinaasappelsap toe, schraap de aanbaksels los en kook in tot een mooie saus.
  • Doe in een pannetje, giet de uitgelekte sappen van het rustende vlees erbij. Kook nog even door. De saus is nu al heerlijk. Wil je ’m complexer? Doe de chocolade erbij en los al roerend op. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Bestrooi met de rest van de tijm.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Banyuls is rode, zoete dessertwijn uit Zuid-Frankrijk.
Recept: Dosia Brewer. Fotografie: Eric van Lokven. Bereiding: Eke Mariën. Styling: Cyn Ferdinandus. Bewerking: Merijn Tol
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


côte de boeuf met banyulssaus | delicious