eenvoudig kerstmenu

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

De feestdagen zijn vaak al stressvol genoeg. Houd het relaxt voor jezelf met dit eenvoudige kerstmenu!

Ga jij het liefste voor weinig moeite, groots resultaat? Begrijpen we! Hieronder sommen we de meest makkelijke kerstrecepten voor je op. Recepten die niet fout kunnen gaan en eenvoudige technieken vragen.

Kijk bijvoorbeeld naar de buffelmozzarella met coppa hieronder. Een superlekker receptje waarbij je niet veel meer hoeft te doen dan het vlees en de mozzarella gezellig over een bord te draperen. Of wat dacht je van de kabeljauw? Kwestie van wat smaakmakers toevoegen en de oven doet de rest van het werk.

Dat simpel belachelijk lekker kan zijn, bewijst ook de tiramisu affogato. Langer dan 15 minuten kost dit toetje je niet. Je hoeft alleen de slagroom te kloppen en alle ingrediënten in een mooi glas te stoppen.

Hapje

buffelmozzarella met coppa
Antipasti zijn het begin van elke Italiaanse maaltijd en lopen uiteen van simpele stukjes kaas tot uitgebreidere hapjes. Dit receptje voor gemarineerde buffelmozzarella en coppa zit er precies tussenin: leuk om te maken, maar uiteindelijk kost het maar weinig moeite en tijd. En ja, wie houdt er niet van buffelmozzarella? Ook lekker met burrata of als 1-persoonportie met burratini. Liever vegetarisch? Vervang dan de coppa door plakken gegrilde aubergine of courgette.
naar recept
buffelmozzarella met coppa
aardappelchips met kaastopping & dille
delicious. aardappelchips (100 g) zijn extra dik gesneden, heel licht gezouten en gemaakt van 3 aardappelsoorten: gele agria, paarse vitelotte en rode lady rosetta. Perfect voor een borrelhapje met kaastopping & dille.
naar recept
aardappelchips-delicious
manzo tonnato met venkel & erwtjes
Dé klassieke, Italiaanse starter vitello tonnato kun je heel makkelijk uitbouwen tot een zomerse maaltijdsalade. Ik maak hem met rosbief in plaats van kalfsvlees.
naar recept
manzo-tonnato-delicious

Makkelijk voorgerecht

tartaar van paddenstoelen met hazelnootboter en gefrituurde selderij
Hollands koken met een twist? Culi-redacteur Minta: 'In het weekend pakken we flink uit met tartaar van Hollandse paddenstoelen met geurige hazelnootboter.'
Vier ook de herfst! Het recept vind je hieronder.
naar recept
tartaar van paddenstoelen

of

paprikasoep met spek-kervelhangop
Voor een kom hete soep zijn we altijd te porren. Neem nou deze paprikasoep met spek-kervelhangop, wát een smaken. Tip: neem er even de tijd voor en smoor de paprika’s langzaam op heel laag vuur tot ze boterzacht zijn. Zo krijg je een intense, zoete en volle smaak en lichte saus.
Liever een vegetarische soep? Laat de spek achterwege, of maak dit recept!
naar recept
paprikasoep - delicious

Hoofdgerecht

hertenbiefstuk met bessensaus & gepofte biet met mierikswortelcrème
Kook weer eens met een Hollandse twist en zet puree op tafel. Natuurlijk wel in een culinaire variant, bijvoorbeeld in de vorm van mierikswortelcrème. Heerlijk met hertenbiefstuk, bessensaus en biet.
naar recept
hertenbiefstuk

of

roodbaarshaasje met romige saffraanzeekraalrisotto
Dit zalige risotto-gerecht van Janneke Philippi valt onder de categorie: easy en zó vol van smaak. Janneke: ‘Extra feestelijk: deze risotto maak ik ook graag met gegrilde coquilles of grote garnalen in plaats van roodbaars.’
naar recept
roodbaarshaasje met romige saffraanzeekraalrisotto - delicious
kabeljauwhaas met olijven en venkelzaad
Deze kabeljauwhaas met olijven en venkelzaad is één van onze favoriete visgerechten. Puur bereid met olijfolie, goede olijven, venkelzaad en verse dragon & dille. Allemaal smaakmakers die perfect met vis combineren.

Probeer ook eens deze
kabeljauwpakketjes met yoghurt koriander en komijn.
naar recept
Kabeljauwhaas-met-gecrushte-olijven-delicious

Makkelijk dessert

tiramisu affogato
Tiramisu + affogato = tiramisu affogato! Het ultieme makkelijke toetje. Ideaal voor 1 of 2 personen, maar ook voor een grote groep.
Voorbereiden? Doe het roommengsel in de glazen en bewaar in de koelkast tot gebruik.
naar recept
tiramisu affogato

of (gekochte)

citroensorbet
Op de Italiaanse eilanden barst het van de zoetekauwen: ze maken er al generaties lang de allerlekkerste sorbetto, granita en gelato. Wat je misschien nog niet wist is dat veel van de ijssmaken zijn beïnvloed door de Arabieren, zoals jasmijn, kaneel, saffraan en amandel. Reis je naar Sicilië, dan is er eigenlijk maar één smaak die er toe doet: citroen! 
naar recept

Meer kerstmenu’s vind je op deze kerst 2022-pagina!

buffelmozzarella met coppa
Receptuur, bereiding en styling: Janneke Philippi | Fotografie: Serge Philippi | Studio Philippi