nr.1 foodmagazine

5x vega favorieten uit de oven

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Met groente kun je echt alle kanten op, bovendien is het vaak een heerlijke vervanger voor vlees. Ook wij zijn dol op vega dus inspireren we je met onze vijf vega favorieten uit de oven. Het fijne van deze gerechten? Zet ze in de oven en het is een kwestie van wachten totdat je keuken zich vult met heerlijke geuren. 

Lekker voor erbij: knolselderijsalade met spinazie & honingdressing.

bloemkool kaastaart

Deze kaastaart met bloemkool krijgt meer smeu door cheddar. Cheddar komt oorspronkelijk uit het Engelse dorpje Cheddar. De pittige smaak ontstaat door een soms twee jaar durend rijpproces. 

>> naar recept 

zoete-aardappelquiche met feta

zoete-aardappelquiche met feta

De combi zoete aardappel en feta is een gouden vondst! De quiche krijgt extra pit door tijm in het deeg en rozemarijn in de vulling. Lekker voor een feestelijke lunch of als hapje bij de borrel.


Weet je dat je zoete aardappels ook heel goed kunt vullen met pancetta en oude kaas?

>> naar recept

vegetarische balletjes met halloumi in tomatensaus

Heerlijk vega deze balletjes van kikkererwten en halloumi. De kaas geeft de balletjes niet alleen een lekkere smaak, maar zorgt ook dat ze niet uit elkaar vallen. Ook heel fijn: je kunt tot 2 dagen van tevoren de vegaballetjes draaien en de saus koken.
Nog halloumi over? Maak er courgettekoekjes met halloumi bij!

>> naar recept

pompoen-aubergine ovenschotel met gorgonzola | delicious

pompoen-aubergine ovenschotel met gorgonzola

Meer herfst dan vandaag gaan we het niet krijgen: ’s ochtends een mooi zonnetje, maar halverwege de dag grauw en grijs. Maar we gaan niet bij de pakken neerzitten en maken vanavond comfortfood waar je u tegen zegt: warme pompoen-aubergine (toch al 2 herfstgroenten ten top) ovenschotel met gorgonzola. Wil je een complete maaltijd? Serveer de ovenschotel dan met zilvervlies- of notenrijst.

>> naar recept

moussaka met linzen

Vegetarisch comfort food. Zo kun je deze moussaka met linzen, harissa en cheddar het beste omschrijven.
Behoefte aan meer comfort? Maak dan ook deze romige pappardelle met bloemkool en blauwe kaas.

>> naar recept