zuurdesempizza bianca met groene groenten

zuurdesempizza bianca met groene groenten

Als je het ons vraagt is zuurdesempizza het nieuwe zuurdesembrood. Bij deze zuurdesempizza bianca is niet alleen de desem, maar ook het beleg, de boerenkool & courgette bijzonder lekker.

Wil je meer weten over de trends van komend jaar (en de bijpassende recepten)? Je vindt het allemaal in ons nieuwste nummer:

Bijpassend toetje? Zuurdesembroodtoetje met limoncello en frambozen

Zuurdesempizza bianca met groente groenten

vegetarisch
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | familietijd, weekend | italiaans | vegetarisch
Deeg met desem smaakt zoveel intenser dan deeg met gist. Met een lange rijstijd voor nóg meer smaak.
kooktijd30 minutes
rusten + oventijd8 hours 10 minutes

Kookgerei

  • pizzasteen

ingrediënten

  • 6 el extra vergine olijfolie + extra voor erover
  • 250 g zachte geitenkaas
  • 100 g gesneden boerenkool
  • 100 g diepvriesdoperwtjes
  • 1 courgette, gehalveerd, zonder zaadlijst, in lange linten geschaafd
  • rasp en sap van 1 biocitroen
  • geraspte parmezaan, voor erover

pizzadeeg

instructies

  • Meng voor het pizzadeeg de desemstarter met 275 ml lauwwarm water en de 3 el olie. Meng de bloem, 100 g semolina en 2 tl zout erdoor en kneed tot een samenhangend deeg. Zeg afgedekt 6 uur of een hele nacht in de koelkast.
  • Haal het deeg uit de koelkast, verdeel in 4 stukken en maak er bollen van. Leg de bollen op een plank en dek af met een theedoek. Laat nog 1 uur en 30 min. op kamertemperatuur komen op een warme plek. Verwarm na 1 uur alvast de oven zo heet mogelijk voor (het liefst 250℃ of heter) met de pizzasteen in de oven.
  • Bestrooi het werkblad met wat semolina en vorm met je handen een pizzabodem met mooie opstaande rand van ± 24 cm Ø. Leg de bodem op een vel bakpapier. Bestrijk de bodem met 1 el olijfolie en verdeel een kwart van de geitenkaas erover. Bak in 7-8 min. goudbruin en gaar in de oven. De oventijd hangt af hoe heet je oven is: hoe heter je oven, hoe korter de pizza nodig heeft. Als je oven bijv. 300℃ wordt, hoeft hij er maar een paar min. in. Houd de pizza dus goed in de gaten.
  • Schep intussen de boerenkool, doperwtjes en courgette om met 2 el olijfolie, de citroenschil, peper en zout. Neem de pizza uit de oven en verdeel een kwart van het groentemengsel erover. Bak nog ± 3 min. in de oven. Besprenkel voor serveren met wat citroensap en de extra olijfolie en bestrooi met de parmezaan. Bak zo nog 3 pizza’s.
Voedingswaarde:
calorieën: 908kcal
|
eiwit: 28g
|
vet: 44g
|
koolhydraten: 96g
auteur: delicious.
RECEPT: HESTER DE GOEDE | FOTOGRAFIE: CHANTAL ARNTS | STYLING: LAURA VIJSELAAR | FOODSTYLING: OSCAR DE LINT
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
zuurdesempizza bianca met groene groenten
RECEPT: HESTER DE GOEDE | FOTOGRAFIE: CHANTAL ARNTS | STYLING: LAURA VIJSELAAR | FOODSTYLING: OSCAR DE LINT