traybake met bloemkool, avocado en tahin

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
traybake bloemkool avocado tahin
glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, herfst, najaar, voorjaar, weekend, winter | europees, midden-oosters | glutenvrij, vegetarisch
Janneke laat zich graag inspireren door keukens van over de hele wereld en maakt daar haar eigen, makkelijke versie van. Ze is dol op paddenstoelen en worstjes, visgoulash met rijst, pittige soto én traybakes met groenten!
Deze traybake is vegetarisch en glutenvrij. Fijn voor velen dus! Laat de oven het meeste werk voor je doen terwijl jij de tafel (of bank) klaarmaakt om in no time te kunnen eten en ontspannen.
Dit recept komt uit het nieuwe nummer van delicious. magazine! Meer lekkere recepten van Janneke in huis halen? Schaf dan nú het nieuwe nummer aan.
kooktijd15 minuten
oven20 minuten
totale tijd35 minuten

ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool
  • 1⁄2 tl vadouvan
  • 4 el olijfolie
  • 450 g halloumi
  • 2 avocado’s
  • 500 g cherrytomaatjes aan de tak
  • 4 el tahini sesampasta
  • 1 limoen
  • 1 teen knoflook
  • 1 el sesamzaad
  • 50 g rucola

instructies

  • Verwarm de oven voor tot 220°C. Snijd de bloemkool doormidden en leg op de bakplaat. Meng de vadouvan met 1 el olijfolie. Wrijf de bloemkool ermee in.
  • Snijd de halloumi in plakjes van 1 cm. Halveer de avocado’s, wip de pit eruit en haal de schil eraf. Leg de halloumi met de avocado’s en tomaatjes bij de bloemkool. Besprenkel ze met de rest van de olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • Rooster de groenten in de oven beetgaar in 20 min. Meng intussen de tahini met het sap van de limoen en water tot een dikke saus ontstaat. Rasp of pers de knoflook erboven.
  • Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord.
  • Neem de traybake uit de oven. Bestrooi met rucola en het sesamzaad en serveer met de tahini-limoensaus.
Voedingswaarde:
calorieën: 807kcal
|
eiwit: 36g
|
vet: 64g
|
koolhydraten: 16g
auteur: delicious.


VEGAN Als je de halloumi vervangt door vegan halloumi, is deze traybake vegan. 
TIP   Deze traybake is koolhydraatarm. Geef er wat flatbread bij of leg nog krieltjes in de schil op de plaat als je meer koolhydraten wilt. 

 
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!