Zalm, kabeljauw, coquille of misschien wel tonijn passen allemaal perfect in een feestelijk diner. Pak dit jaar dus lekker uit met kerst met een voorgerecht of hoofdgerecht met vis!
Of je nu gaat voor soep, ceviche, tartaar of carpaccio: vis is het ideale voorgerecht. Simpel, lekker en in de meeste gevallen licht genoeg om de rest van het kerstdiner goed te doorstaan.
Naast een lijst voorgerechten vind je in dit artikel ook diverse hoofdgerechten met vis uit ons archief. Ga bijvoorbeeld voor de op de huid gebakken zonnevis uit ons jubileumnummer of pak groots uit met één van onze recepten voor hele zalm.
Spring direct naar:
Kerst voorgerecht vis
Kerst hoofdgerecht met witvis
Overige hoofdgerechten met vis
Hoofdgerechten met schaal- en schelpdieren
p.s. Vind je vis bakken spannend? Nergens voor nodig. Veel culi’s maken de fout om de vis te blijven keren, waardoor hij uit elkaar valt. Veel beter schroei je de vis even kort op hoog vuur dicht en laat hem vervolgens op lager vuur (op de huid) garen.
De vis in de recepten hieronder zijn trouwens ook in veel gevallen prima te vervangen door een andere witvis. Kabeljauw, schelvis, zeebaars, schol… Je kunt ook altijd de visboer vragen om een vis-alternatief voor een specifiek recept.
Kerst voorgerecht vis
Kerst hoofdgerechten met witvis
Probeer ook deze vijgencarpaccio met dragon en olijfolie.
Overige kerst hoofdgerechten met vis
Hoofdgerechten met schaal- en schelpdieren
Kijk voor meer feestelijke recepten ook op onze kerstpagina bomvol recepten en tips.