nr.1 foodmagazine

coquillecarpaccio met gebruinde boter, calvadossiroop & peer

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Carpaccio van coquille met gebruiken boter, calvadossiroop & hazelnoot
glutenvrij
aantal 4 | voorgerecht | feestelijk, kerst, weekend | | glutenvrij
Coquillecarpaccio is een van de meest feestelijke en delicate voorgerechten. De coquille en peer gaan heel goed samen, en in combinatie met de gebruinde boter is het perfect in balans. Perfect om te serveren tijdens kerst.
Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!
voorbereiding20 minuten
aanvriezen1 uur
totale tijd1 uur 20 minuten

ingrediënten

  • 8 grote rauwe coquilles viswinkel
  • 100 ml calvados
  • 1 el suiker 2 peertjes niet onrijp, een ook niet té rijp
  • 1-1½ el appel- of ciderazijn
  • 40 g hazelnoten grof gehakt
  • 2 el olijfolie fleur de sel
  • 50 g gezouten boter
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 bakje cress

instructies

  • Vries de coquilles in ± 1 uur licht aan.
  • Breng de calvados met de suiker en een scheutje water aan de kook en kook in 5-8 min. tot lichte siroop.
  • Halveer intussen de peren met schil. Snijd voor garnering van alle vier de helften een dunne plak met klokhuis af en bestrijk met wat azijn om verkleuring tegen te gaan. Schil nu de peren, haal het klokhuis eruit, snijd ze in plakken van ½ cm en snijd die plakken in piepkleine blokjes. Meng de peerblokjes met de rest van de appel- of ciderazijn.
  • Rooster de hazelnoten goudbruin in de olijfolie met wat fleur sel. Laat afkoelen. Snijd de coquilles in dunne plakjes en verdeel over 4 borden. Verdeel ook de peerblokjes erover.
  • Verhit de gezouten boter met de rozemarijn op middelhoog vuur tot goudbruin bruisend. Je ruikt de notige geur. Schenk op elk bordje met coquille en peer wat beurre noisette, bedruppel met calvadossiroop en bestrooi met wat hazelnootkruim en cress.
Voedingswaarde:
calorieën: 341kcal
|
eiwit: 6g
|
vet: 22g
|
koolhydraten: 22g
auteur: delicious.
Voorbereiden
Maak 1 dag van tevoren de siroop en rooster de hazelnoten. 
Tip
Vries de coquilles voor je ze serveert 1 uur in, niet langer, want dan verliezen ze smaak en vocht.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Carpaccio van coquille met gebruiken boter, calvadossiroop & hazelnoot
Recept: Merijn Tol | Fotografie: Ernie Enkelaar | Styling: Esther de Munnik