De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

schelpen met knoflook-briochekruim

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
schelpen met knoflook-briochekruim
aantal 4 | voorgerecht | | italiaans |
Etentje? Serveer deze grote schelpen als voorgerecht. Zodra je gasten aan tafel zitten hoef je de schelpen alleen nog even onder de grill te plaatsen voor een crunchy topping.
Kan je geen grote schelpen vinden? Deze spaghetti vongole is ook verschrikkelijk lekker.
kooktijd20 minuten
oven3 minuten
totale tijd23 minuten

ingrediënten

  • 150 g briochebrood zonder korstjes, in grove stukken
  • 1 grote teen knoflook geperst
  • ¼ bosje platte peterselie, blaadjes geplukt en fijngesneden
  • 1 kg grote tapijtschelpen* of vongole
  • 4 el extra vergine olijfolie + extra voor erbij
  • ± 4 el witte wijn

instructies

  • Verwarm de ovengrill op de hoogste stand.
  • Doe de brioche met de knoflook en peterselie in de keukenmachine en mix met de pulseerknop tot een grof kruimelig mengsel.
  • Schep de schelpen in een schaal om met 3 el olijfolie. Verhit een pan met goed sluitend deksel op hoog vuur tot hij heel heet is. Voeg de schelpen toe en leg direct de deksel op de pan. Verwarm de schelpen onder af en toe omschudden
  • tot ze open staan, zo kort mogelijk. Pak de open schelpen direct met een tang uit de pan en leg ze in een schaal.
  • Haal een helft van de schelpen. Leg de de andere helften met de schelpdieren erin op de bakplaat. Giet in elke schelp een beetje wijn. Verdeel het brioche-mengsel erover en druppel de laatste olijfolie erover. Gril de schelpen ± 3 min. tot het gratinlaagje goudbruin kleurt. Sprenkel er nog wat olijfolie over en serveer direct.
Voedingswaarde:
calorieën: 260kcal
|
eiwit: 11g
|
vet: 14g
|
koolhydraten: 19g
auteur: delicious.
* Tapijtschelpen worden ook verkocht als palourdes. Kies ze zo groot mogelijk. 
RECEPT: MATT MORAN, COLIN FASSNIDGE, MANU FEILDEL | FOTOGRAFIE: JEREMY SIMONS | STYLING: EMMA KNOWLES | TEKST: PHOEBE WOOD.
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: kabeljauw-vongolestoof met aardappel en postelein

schelpen met knoflook-briochekruim
RECEPT: MATT MORAN, COLIN FASSNIDGE, MANU FEILDEL | FOTOGRAFIE: JEREMY SIMONS | STYLING: EMMA KNOWLES | TEKST: PHOEBE WOOD.