De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

oesters met pancetta-limoenkruim

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
recepten met limoen
aantal 12 | hapjes | feestelijk | mediterraan |
Oesters: you either hate them or love them. Voor alle liefhebbers onder ons of de nieuwsgierige visfan: deze oesters met pancetta-limoenkruim zijn heerlijk! Het kruim zorgt voor extra structuur en smaak. Zijn oesters nieuw voor je? Hier lees hoe je ze makkelijk opent.
voorbereiding15 minuten
oven4 minuten
totale tijd19 minuten

Kookgerei

  • oestermes

ingrediënten

  • 12 oesters
  • 250 g grof zeezout
  • 40 g pancetta
  • 1 snee wit casinobrood
  • 1 biolimoen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl olijfolie

instructies

  • Verwarm de ovengrill voor.
  • Open intussen de oesters. Leg het zout in een klein bakblik en leg de oesters in de bolle kant van de schelp op het zout.
  • Snijd de pancetta fijn. Maal het brood fijn in de keukenmachine of met de staafmixer; je kunt de korst laten zitten.
  • Verwarm de ovengrill voor.
  • Boen de limoen schoon en rasp de groene schil eraf. Rasp ook de knoflook. Voeg de pancetta, limoenrasp, knoflook, olijfolie en zout en peper naar smaak toe aan het broodkruim en maal nog kort zodat alles goed gemengd is. Verdeel het pancettakruim over de oesters.
  • Schuif de oesters 3-4 min. onder de grill tot het kruim goudbruin en krokant is. Blijf erbij, want elke ovengrill is anders. Snijd de limoen in partjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 34kcal
|
eiwit: 1g
|
vet: 2g
|
koolhydraten: 3g
auteur: delicious.
Leg de oesters – evt. op zeezout – op een schaal, met de limoenpartjes erbij.
voorbereiden: maak 1 dag van tevoren het panchettakruim en zet koel afgedekt weg.
Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Laura Vijselaar. Bereiding: Bart Stuart
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


recepten met limoen