garnalencocktail met avocado en gefrituurde basilicum

garnalencocktail met avocado en gefrituurde basilicum

De garnalencocktail mag dan een echte klassieker zijn. Met romige romige avocado(saus) en gefrituurde basilicum geef je er een spannende twist aan.

Lees ook: 28x vis voor kerst: de lekkerste voorgerechten en hoofdgerechten

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Garnalencocktail met avocado en gefrituurde basilicum

glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij
aantal 4 | voorgerecht | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | | glutenvrij, lactosevrij
Vega tip: Vervang de garnalen door grof gehakt gekookt ei of uitgestoken rondjes omelet.
kooktijd25 minuten
wachtend4 uur

Kookgerei

  • spuitflesje (optioneel)

ingrediënten

  • 1 biolimoen
  • 1 el zeezoutvlokken
  • ½ sjalotje
  • 2 avocado’s
  • 2 tl mayonaise
  • 100 g roze garnalen
  • 3 el olijfolie
  • 2-3 takjes basilicum

instructies

  • Rasp de groene schil van de limoen. Meng de rasp met je vingertoppen door de zoutvlokken. Strooi op een bord en laat minstens 4 uur drogen. Bewaar het limoenzout afgesloten. Bewaar ook de limoen in vershoudfolie zodat deze niet uitdroogt.
  • Snipper het sjalotje ragfijn. Pureer het vruchtvlees van 1 avocado met het sap van de limoen en de mayonaise. Schep de avocadosaus eventueel in een spuitflesje.
  • Snijd het vruchtvlees van de tweede avocado in blokjes. Leg de avocado- blokjes met de garnalen en de sjalot in een krans op 4 borden. Spuit of schep er dotjes avocadosaus bij.
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de basilicumblaadjes in de hete olie snel krokant. Laat ze niet te donker kleuren, dan krijgen ze een bittere smaak.
  • Garneer de krans met de gefrituurde basilicumblaadjes en bestrooi met limoenzout naar smaak.
Voedingswaarde:
calorieën: 281kcal
|
eiwit: 6g
|
vet: 26g
|
koolhydraten: 4g
auteur: delicious.
RECEPT, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

8 x voorgerechten om vooraf klaar te maken – voor een relaxte avond

garnalencocktail met avocado en gefrituurde basilicum