glutenvrij, lactosevrij
aantal 4 |
voorgerecht |
familietijd, feestdagen, feestelijk, kerst, weekend |
italiaans |
glutenvrij, lactosevrij
Kies een zonovergoten dag en vraag je vrienden voor een Italiaanse middag aan tafel. Start de lunch met deze naar sinaasappel ruikende witvis. Campari geeft de Sardijnse 'ceviche' een lekkere kick. Alles over ceviche: vis bereiden in zuur
kooktijd15 minuten
totale tijd15 minuten
ingrediënten
- 5 el extra vergine olijfolie
- 2 el campari (slijter)
- rasp en 3 el sap van 1 (bio)sinaasappel
- 2 el chardonnay-azijn of andere wittewijnazijn
- 2 tl fijne kristalsuiker
- 350 g witvisfilet* zonder vel (vraag je visboer om sashimi-kwaliteit), zonder graten, in plakjes van 1⁄2 cm dik
- 3 radijsjes, in flinterdunne plakjes geschaafd (gebruik de mandoline)
- 50 g waterkers, geplukt
- bottarga, fijn geraspt (gedroogde viskuit, Italiaanse delicatessenwinkel of online)
instructies
- Klop in een kom de olijfolie, campari, sinaasappelrasp en het -sap, de azijn en suiker door elkaar tot vinaigrette.
- Leg de plakjes vis op een grote schaal en verdeel de plakjes radijs erover.
- Besprenkel met de vinaigrette, bestrooi met de bottarga en toefjes waterkers en serveer direct.
calorieën: 221kcal
|
eiwit: 18g
|
vet: 14g
|
koolhydraten: 4g
auteur: delicious.
* Kijk op goodfish.nl voor een duurzame viskeuze.
RECEPTEN, BEREIDING GIOVANNI PILU. FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY. STYLING EMMA KNOWLES.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!