nr.1 foodmagazine

Wie zoet is krijgt lekkers: 7x bakken voor Sint

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sinterklaas is het beste excuus om lekker te bakken. Bovendien gaat niets boven de geur van speculaaskruiden in huis. Daarom delen we onze favoriete zoete sinterklaasrecepten. Van traditionele gevulde speculaas tot tarte tatin met marsepein en hele bijzondere kruidnoten. Aan de slag!

Geen tijd om zelf te bakken? Wij hebben getest welke kruidnoten in de supermarkt het lekkerst zijn!

speculaaswafels-delicious

speculaaswafels met kaneelroom

Trek in zoet? En zin in de geur van warme specerijen in huis? Maak dan deze heerlijke speculaaswafels met kaneelroom! Het snelle wafelbeslag is zo gemaakt en wanneer je tijd over hebt kun je de wafels door gesmolten chocolade halen. Heel lekker voor erbij: sinaasappel-chocomelk.

>> naar het recept

speculaasswirls met pruimen en walnoten

Nu de Sint weer in het land is, kunnen we weer bakken. De fijne geuren van speculaaskruiden komen het huis weer in. Dit keer delen we een recept voor fantastische speculaasswirls met pruimen en walnoten.

>> naar het recept

gevulde anijskoekjes met gekonfijte gember

Bij het bakken van deze gevulde anijskoekjes komen de meest fijne geuren van speculaaskruiden je huis in. Je zou bijna denken dat het 5 december is...
We hebben ook een heerlijk recept voor Italiaanse anijskoekjes met olijfolie en witte wijn.

>> naar het recept

tarte tatin met peren-delicious

tarte tatin met peren, marsepein en chocolade

Bij deze tarte tatin leg je peren op een heerlijke sticky bodem van marsepein en chocolade met zeezout. Mm… om je vingers bij af te likken!

>> naar het recept

speculaasdeeg spijs | delicious

speculaasdeeg voor gevulde speculaas

Gevulde speculaas is een heerlijk kruidige verwennerij. Het is vooral in de decembermaand overal verkrijgbaar, maar speculaasdeeg zelf maken is makkelijk en nóg lekkerder. Extra fijn: kun je het mooi het hele jaar door eten!
Ook heel lekker als de sint weer in het land is: gevulde anijskoekjes met gekonfijte gember.

>> naar het recept

kruidnoten met chocolade en abrikozen-mandarijnmarsepein

Er zijn maar weinig mensen die kruidnoten met chocolade kunnen weerstaan. Vul ze met abrikozen-mandarijnmarsepein en ze worden echt gevaarlijk lekker! Ook leuk om te maken als schoencadeautje. 
Nog meer bakken voor sint? Nog zes van onze favorieten!

>> naar het recept

wafels speculaasijs - delicious

speculaasijs met dunne wafels

Tijdens de weken voor Sinterklaas staat er al snel een grote schaal homemade speculaas op tafel. Maar die gevulde speculaas kennen we inmiddels wel. Wij gaan dit jaar buiten de gebaande paden en maken dit speculaasijs! Want ijs kan altijd toch?

>> naar het recept