nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

sinaasappel-chocomelk met tijmroom

aantal 2 | zoet | najaar, weekend | |
Échte chocolademelk maak je natuurlijk zelf. Wij maken een variant op dit heerlijke winterdrankje: sinaasappel-chocomelk met tijmroom. Want warme choco, daar is iedereen toch dol op?
kooktijd10 minuten
Intrekken1 uur
totale tijd1 uur 10 minuten

ingrediënten

tijmroom

  • 125 ml slagroom
  • ½ el tijmblaadjes fijngesneden
  • ½ el suiker

chocolademelk

  • biosinaasappel de rasp
  • 1 sinaasappel het sap
  • 400 ml volle melk
  • 120 g pure chocolade in stukjes
  • evt. 2 el sinaasappellikeur

instructies

  • Klop voor de tijmroom de slagroom met de tijm en suiker mooi dik lobbig, maar niet stijf.
  • Kook voor de chocomelk het sinaasappelsap in tot een paar eetlepels. Verwarm voor de chocomel de melk met de sinaasappelrasp zachtjes en breng tegen de kook aan. Haal van het vuur en laat een uur staan.
  • Zeef de schil uit de melk. Schenk de melk terug in de steelpan, verwarm en voeg de chocolade toe. Laat smelten en voeg evt. de likeur toe aan het ingekookte sinaasappelsap.
  • Verdeel over 2 bekers en schep de tijmroom erop.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Kirsten Eckhart. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Trudelies Schouten
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Vijf extra receptideeën