7x oranje cocktail voor een boozy Koningsdag

Santé, op de koning! Koningsdag staat weer voor de deur. En is dat ook precies de plek waar je met vrienden verzamelt – namelijk voor de deur -, serveer ze dan één van deze oranje cocktails. Van klassiekers als amaretto sour en havana old fashioned tot nieuwe vondsten als een manderijnmimosa met kaneel.

Veel van deze cocktails werden bedacht door cocktailkoningin Tess Posthumus. Je kunt haar kennen als de eigenaar van de Amsterdamse barren Flying Dutchmen Cocktails en Dutch Courage. Ze won diverse prijzen met haar cocktailkunsten, heeft haar eigen tools-lijn en schreef diverse boeken over de lekkerste drankjes. Tot voor kort kon je ook regelmatig een bijdrage van haar vinden in delicious. magazine.

7x oranje cocktail

gin for a king
Gin for a king! Zo mag je deze koningsdag cocktail met recht noemen. Onze cocktailkoningin Tess Posthumus bedacht ‘m en wij gaven er een delicious. twist aan door een vleugje oranjebloesemwater toe te voegen. Oranje boven! 
naar recept
gin for a king
negroni
Voor een heerlijke cocktail hoef je niet naar een bar te gaan, die maak je gewoon zelf! Probeer deze bitterzoete klassieker uit Italië: negroni.
Methode: stir
Glas: rocks
Garnering: sinaasappelzest
Begrijp je al die ingewikkelde cocktailtaal niet? Wij helpen je!
naar recept
Cocktail: dark ‘n stormy
Een frisse, lichtpittige cocktail: dat is de dark 'n stormy van Tess Posthumus.  Ga eens langs bij de slijter en vraag naar bitters, die geven je drankje nog meer smaak.
Meer recepten van Tess?
naar recept
dark-n-stormy-cocktail
amaretto sour
Amaretto wordt ook wel bitterkoekjeslikeur genoemd. In deze cocktail wordt het gecombineerd met de frisse smaak van citrus waardoor het drankje een zure afdronk heeft. Garneer met een mooie sinaasappelschil voor een extra feestelijk effect. Probeer ook eens de French 75 cocktail die vaak wordt geserveerd met nieuwjaar!
naar recept
oranje drankjes koningsdag
havana Old Fashioned
Voor deze herontdekte cocktail gebruikt Tess Posthumus Havana Club 7 years. Deze rum wordt nog steeds in Cuba gemaakt en heeft wat sigaar- en koffietonen. Meer sterke tips van Tess Posthumus? Bestel hier het februari nummer!
naar recept
cocktail tip havana
mandarijnmimosa met kaneel
De klassieke mimosa met jus d'orange en mousserende wijn is heerlijk, maar deze mimosa heeft een leuke twist door de mandarijn en kaneel. Net iets anders, maar misschien nog wel lekkerder.
Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!
naar recept
Mandarijnenmimosa met kaneel
Aperol gin-tonic
Gek op Aperol spritz en gin-tonic? Maak dan zeker dit fusion drankje, de Aperol gin-tonic. Best of both worlds en de perfecte cocktail tijdens een lange zomerse avond.
naar recept
Aperol gin-tonic

Bekijk ook: 19x oranje recepten: koekjes en plaattaarten om te verkopen op Koningsdag

oranje drankjes koningsdag