Venkel-tuinbonensalade met hazelnoten en feta

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
venkelsalade-delicious


vegetarisch
aantal 4 | bijgerecht | doordeweeks | italiaans |
Bij delicious.redacteuren thuis wordt hij al vaak gemaakt: de venkel-tuinbonensalade uit ons Italiaanse zomernummer. Met zoute, romige feta, knapperige hazelnoten en veel knapperige zuurdesemcroutons!
kooktijd10 minuten
Oven10 minuten
totale tijd20 minuten

ingrediënten

  • 150 g zuurdesembrood
  • el olijfolie extra vergine
  • 75 g hazelnoten gehakt
  • 200 g haricots verts
  • 2 venkelknollen
  • 100 g tuinbonen geblancheerd, dubbelgedopt
  • 3 el wittewijnazijn
  • ½ tl suiker
  • 200 g feta verbrokkeld
  • handvol basilicumblaadjes

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC. Schep de broodstukjes om met ½ el olijfolie en wat zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ± 10 min., schep af en toe om. Voeg na 5 min. de noten toe en bak mee. Neem uit de oven. Kook intussen de haricots verts in gezouten water in ± 5-7 min. beetgaar. Snijd de venkel in de lengte in dunne plakjes en doe in een kom. Schep de haricots verts en tuinbonen door de venkel en roer alles om met de azijn, de rest van de olijfolie, suiker, zout en peper. Laat 5 min. intrekken.
  • Schep de croutons, hazelnoten, feta en basilicumblaadjes door de salade. Breng op smaak met zout en peper en serveer.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept en bereiding: Lottie Covell. Fotografie: Dan Jones. Styling: Jenny Iggleden
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


venkelsalade-delicious