garnalen met tomaatjes, spinazie en feta uit Bakplaatbijbel

Bakplaatbijbel Garnalen met kerstomaatjes, spinazie en feta

Ook gek op vrijwel alle recepten van Janneke Philippi in delicious. magazine? Goed nieuws, want ze heeft een nieuw kookboek geschreven: Bakplaatbijbel. Een boek met oneindig veel makkelijke recepten voor doordeweeks en showstoppers voor het weekend.

In Bakplaatbijbel van Janneke vind je een whopping 230 (!) makkelijke recepten die je na een korte voorbereiding alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. Verwacht hoofdgerechten met vlees, vis en hartstikke veel vega tot hartige plaattaarten, broden en zalige zoetigheden.

Ook geeft Janneke tips voor het koken voor feestjes en grote gezelschappen. Want ook dan is de oven je beste vriend. Daarnaast deelt ze salades voor erbij én vertelt ze alles over hoe je het beste kunt omgaan met restjes.

Bakplaatbijbel, Uitgeverij Carrera, € 34,99

Je shopt Bakplaatbijbel via online boekhandels of bestelt het gewoon bij Janneke zelf, op haar website.

We delen alvast een recept uit het kookboek. Een heerlijke bakplaat vol garnalen, tomaatjes, spinazie en feta!

Garnalen met tomaatjes, spinazie en feta uit Bakplaatbijbel

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd | internationaal |
Dit recept uit Janneke's kookboek Bakplaatbijbel is lekker met witte rijst of pitabrood.
Je kunt blind vertrouwen op Jannekes recepten, want die zijn makkelijk te maken én je oogst er altijd succes mee. Als geen ander verstaat ze de kunst om met een simpele draai van gewone ingrediënten iets bijzonders te maken.
kooktijd25 minutes
oven15 minutes

Kookgerei

  • bakplaat met antiaanbaklaag

ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 750 g cherrytomaatjes
  • 5 el olijfolie
  • 300 g spinazie
  • 1 blikje tomatenpuree van 70 g
  • 100 ml droge witte wijn
  • zout en peper
  • 500 g rauwe ongepelde grote garnalen
  • 200 g feta
  • 1 tl gedroogde oregano

instructies

  • 1 Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Halveer de tomaatjes.
  • 2 Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook 1 minuut. Voeg de tomaatjes toe en bak ze in 10 minuten zacht en sappig.
  • 3 Verwarm intussen de oven voor tot 200 °C.
  • 4 Verhit in een tweede koekenpan of wok 1 eetlepel olijfolie. Voeg de spinazie in porties toe en laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen.
  • 5 Roer de tomatenpuree door de tomaatjes en bak 1 minuut mee. Schenk de wijn erbij en verwarm nog 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Dep de garnalen droog. Verdeel de tomatensaus met de spinazie over de bakplaat. Leg er de garnalen tussen.
  • 7 Verkruimel de feta grof boven de garnalen. Bestrooi met de oregano en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie.
  • 8 Bak ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de garnalen net gaar zijn en de feta goudbruin kleurt.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Uit Bakplaatbijbel, € 34,99 Jannekephilippi.nl
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bakplaatbijbel Garnalen met kerstomaatjes, spinazie en feta